04 juni 2005

Dagens värsting(ar) : Koranskändarna 2 (Retroperspektiv utnämning, utdelas varje lördag))

Ur dagens New York Times:
"WASHINGTON, June 3 - A military inquiry has found that guards or interrogators at the Guantánamo Bay detention center in Cuba kicked, stepped on and splashed urine on the Koran, in some cases intentionally but in others by accident, the Pentagon said on Friday.."

Kommentar: Så var då Pentagon "tvungen" att konfirmera koranskändningarna
strax efter det att Rumsfield nyss fick Ett känt USA magasin att backa och be om ursäkt för att de kom med fel uppgifter i "saken"..

Motivering: Händelser som gör världen otryggare, våldsammare och ekonomiskt mer instabil än någonsin för oss alla i "korståget mot terrorismen".


2 Comments:

Blogger rgr said...

Kan inte direkt säga att jag håller med om din beskrivning. För det första drog Newsweek tillbaks sin historia som beskrev hur amerikanska soldater spolade ner Koranen på toa. Det visade ju inte den militära utredningen. Visst, det fanns ett antal incidenter då enskilda soldater betett sig illa men det verkar ju inte vara sanktionerat uppifrån. Sedan har du ju också enligt rapporten ett antal av Kuba-fångarna som enligt flera vittnen försökte spola ner sin egen Koran på toaletten, de rev sönder vissa sidor i protest och sov med Koranen som huvudkudde. Terrorism skapas inte av sådana enskilda handlingar från soldaterna utan av fundamentaliska muslimer (i de flesta fall) som letar efter handlingar i väst de kan reagera på och använda som ursäkter för våld. Jag menar, vilket är mest upprörande, att några soldater påstås stänka vatten på en Koran jämfört med hur radikala muslimer själva skadar sin Koran på basen. De som blir så indignerade över småsaker om Koranen borde kanske också fundera om de inte skulle bli lite mer upprörda vad som görs och sägs i deras religions namn i världen, av andra radikala och extremistiska muslimer.

03:47  
Blogger Fredriksson said...

Du lilla muslim-prinsessa på ärtan, kolla denna:

http://bjarred.blogspot.com/2005/06/vad-fanns-i-handskfacket.html

14:24  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter