08 juni 2005

Dagens värsting : Stefan Fölster

Stefan Fölsters nya bok: Fölster ser mörka moln

"Industriproduktionen faller och antalet anställda minskar med 300 000 - 4000 000 de kommande tio åren, enligt Svenskt Näringsliv. Framtidsvisioner och politiska åtgärder är nödvändiga för att andra branscher ska kunna växa, är budskapet"

Kommentar: Fölster bluffar vidare, med nya "siffror". Sedan länge utan all trovärdighet. Använder och analyserar statistik och gör "prognoser" som alltid pekar på samma sak..
Det behövs "nya flexiblare regler" på arbetsmarknaden och lägre löner. Alltid samma budskap.
Nu har Fölster frågat ett antal VD:ar i svenskt näringsliv, samma Vd:ar som ökade sina löner med ca 12 % 2004, mot 3% för övriga..
( Ur Svd i förrgår:
Medianlönen för en börs-vd höjdes nära fyra gånger mera än för övriga på arbetsmarknaden, plus 12 procent mot drygt 3 för alla andra.
Det här framgår av SvD Näringslivs
genomgång av årsredovisningarna för 2004 från totalt 230 bolag noterade på Stockholmsbörsens olika listor. Kartläggningen är i det närmaste heltäckande.)
Vilka betalar Fölsters lön via medlemsavgifter i Svenskt Näringsliv tror Ni?
Jo samma VD:ar förstås.. Gårdagens "dagens värsting" Wal-Mart USA, har genomfört Fölsters "Dröm" fullt ut.. Ägare och VD:ar är mångmiljardärer, de anställda måste få samhällstöd för att överleva och är förbjudna att vara med i ngn fackförening..
Alliansen står för i princip samma budskap. Riksdagsvalet blir då enklare än någonsin. Är du företagsägare, börs VD eller hög chef eller borgerlig politiker: Rösta på Alliansen! ( ca 10-15 % av sveriges befolkning). Är du löntagare eller småföretagare: Rösta på S, V eller MP ( ca 85-90% av väljarna). Så som det borde se ut i en demokrati av sveriges utformning..

Motivering: Fölster försöker. Igen och igen. Eftersom han är "anställd" av dom som vill se ett systemskifte i Sverige av historisk omfattning. Har dom inte tillräckligt snart och när är dom nöjda?

4 Comments:

Anonymous Lasse said...

Tack för den analysen. En fullträff!

09:26  
Blogger Leo said...

Tack själv. Tänk om folk kunde inse att mycket som skrivs i den nu nästan helt borgerligt styrda media är olika bluffar och halvbluffar med ett enda syfte, att berika de rika ändå mer..

19:33  
Blogger Fredriksson said...

Var vänlig definiera "borgerligt styrda media".

I övrigt får du du svar här:
http://bjarred.blogspot.com/2005/06/skitsnack-frn-ett-hustak.html

17:18  
Blogger Leo said...

Det kan du få i uppgift att göra. Rapport inom två dagar. Kort och koncis, tack!

19:37  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter