10 juni 2005

Bloggstafetten: De senaste fem bästingarna

Ämne/uppdrag 050610 från Mats O:
Nu får du överta Blogstafettens stafettpinne och får ämnet "De senaste fem Bästingarna" (dvs motsatsen till "värstingar" som jag ju redan vet att du är bra på).

Vilken trevlig stafettuppgift! Jag blir lite nostalgisk och tar alla åtta(!) från Leo kommenterar..(hitintills).

Laila Freiwalds
stöttning med anledning av Jämtins känslosamma uttryck vid ett besök i Palestina nyligen: Reporterns fråga:
"Så Jämtin uttryckte regeringens åsikt?
– Den åsikt hon uttrycker är den att muren inte får byggas på ockuperad mark. Det är Sveriges uppfattning och hela det internationella samfundets uppfattning, säger Laila Freivalds."
Vilken bästing!

Carin Jämtin till TT vid sitt besök i Palestina: "..det är förskräckligt, för jävligt faktiskt, säger hon efter att ha betraktat israeliska vägspärrar och barriärer från Ramallah till Hebron och talat med palestinier utan hopp.
- Om israelerna vill ha en mur får de bygga den i Israel, säger hon."
Vilken bästing!

Evelina dotter till en sjukskriven mamma som försäkringskassan "friskskriver" agerar i desperation: "Här ett barn som förstått problemet idag. Man får kämpa MOT myndigheterna när välfärdssystemen är satt under opinionstryck från de flesta håll och myndigheterna tolkar lagstiftningen Mot den utsatte medborgaren.. startar sveriges mest motiverade blogg!
Vilken bästing!

Leo Kommenterar själv vinner pris på Lemonad med ett inlägg om nästa bästing och ordet MODIG!
"En lätt generad "Leo Kommenterar" måste idag utdela en extra, visserligen liten bästing, till sig själv.. Kontroversiellt? Javisst! Tveksamt? Javisst! Partiskt? Javisst! Larvigt? Javisst! men ändå.."
Vilken bästing?

Natalia Kazmierska på Expressen för sin unika kritiska granskning som ansvarig utgivare gick ut och dementerade och bad om ursäkt för efter ca ett dygn: "
Ur dagens krönika av NK i Expressen: "I en rättvis värld skulle Lottie Knutson faktiskt få stoppa upp sin autopilot någon annanstans."
Vilken bästing!

Sökmotorerna på "nätet":
"Leo delar idag ut den sällsynta utmärkelsen "Dagens Bästing" efter en "test" som visat sig bli framgångsrikare än till och med målet för projektet. Internetsökmotorernas "sökrobotar" fungerar helt demokratiskt och är ett "fattigmansvapen" i spridande av information av historisk storleksordning. Leo satt upp ett mål att den som slog på GOOGLE på de tre orden Dagens Nyheter Folkpartiet skulle först få som första resultat en kritisk granskning av dessa två opinionsbildare OCH SE DET GICK. !! Mycket logik och en nypa..? behövdes."
Sökmotorerna, i det här fallet Googles, vilka bästingar!

Astrid Lindgren, med anledning av den internationella kvinnodagen:
"
Astrid Lindgren har sannolikt via sitt författarskap åstadkommit mer för jämställdhet, både historiskt, i nutid och för all framtid med böckerna om Pippi Långstrump
och andra av sina litterära figurer än få andra. Hon gav också barnboken och dess roll en viktig plats och en hög status. Dock inte så hög status att hon tilldelades Nobelpriset i Litteratur under sin levnad, vilket är en stor skandal..."
Vilken bästing!

Marita Ulvskog och Laila Freiwalds:
"Visar båda stor klokhet, ärlighet, ödmjukhet och kompetens i pressade situationer.
Medias jakt på dessa dugliga kvinnor går vidare och tar sig allt solkigare former.. "
"Kämpa vidare på samma sätt så kommer så småningom de rabiata kritikerna inom bl.a media att framstå som de "moderna" häxjägare de i verkligheten är!"
Vilka bästingar!

Ja så ser Leo Kommenterar:s lista över bästingar ut och därmed är bloggstafettens uppgift besvarad och utförd och stafetten går vidare till nästa person..

7 Comments:

Blogger Fredriksson said...

Herregud.......

11:47  
Blogger Leo said...

Tror Du att det hjälper?

Tja, kanske.. men tänk om Koranen är "den sanna läran", eller budda, då är du illa ute..

citat:
"Många tror att det står i Bibeln att "var och en blir salig på sin tro", men det gör det inte. Frasen kommer från kung Fredrik den store av Preussen (1712-1786), som redan av sin samtid betraktades som den yppersta av "filosoferna på tronen". Han hade mycket funderingar, men var själv religiöst likgiltig, och som politisk ledare var han därför mycket tolerant mot olika religiösa riktningar i sitt rike, vilket är bra för en politisk ledare.

Om frasen skulle vara sann, betyder det att det inte finns någon absolut sanning, eftersom sanningen i så fall skulle vara olika från person till person. Bibeln utmanar detta påstående, eftersom den utger sig för att vara budskap från Gud.."

12:31  
Blogger Fredriksson said...

Med "Herregud..." menades

"det var länge sen jag såg så mycket pretentiöst skitsnack från ett ANONYMT propellerfetto på ett hustak"

12:44  
Blogger Leo said...

sådärja, det första utropet var väl bara en inlärd reflex då..

"propellerfetto" var ett intressant och läsvärt omdöme.. och du kolla på bilden! har han inte rött hår också..?

12:48  
Blogger Fredriksson said...

Jag vet inte om det röda håret syns så bra på bilden men den röda insidan är väl synlig.

12:59  
Blogger Mats said...

Tack för de bästingarna. Var inga dåliga bästingar heller!

18:20  
Blogger Leo said...

Tack själv för ämnet! Det var riktigt roande att göra en återblick..
sex kvinnor, en man OCH EN SÖKMOTOR som "Dagens Bästing"!
Det ser riktigt rimligt ut..

Och att fredriksson ropar på hjälp "uppifrån" när han läser listan på "Bästingar" ser jag som det bästa betyget och som ett klart godkänt resultat av "utnämningspolitiken"..

19:07  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter