19 maj 2005

Dagens värsting(ar) : Koranskändarna

Ur dagens DN: Koranskändning bekräftas,
"Flera muslimska tidigare fångar i Guantánamo har vittnat om hur koranen skändats. Det sade den New Yorkbaserade människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) på onsdagen.
Det är inget unikt exempel på vad muslimer utsatts under förhör, hävdade Reed Brody vid HRW:
- Jorden runt har Förenta Staterna förödmjukat muslimska fångar genom att kränka deras religiositet. "

Kommentar: Leo kommenterar är ingen större tillskyndare av den mumbo jumbo i form av religion som styr olika händelseförlopp runt om i världen i olika skepnader, men är för respekt av andra människors historia och rätt till religionfrihet.. på sikt är det bara allmänbildning och upplysning som kan leda folk ur dess olika former och uttryck. Men nu har nog amerikanerna ställt till det för sig och för oss alla! Försök till dementier och "backningar" kommer nog inte att lyckas, det finns levande vittnen..´

Om man, som många amerikaner, med Bush i spetsen har som teoretisk grund för sin "Mission", och tror på dess budskap på det sätt som den kristna amerikanska tokhögern gör,, varför skulle man då respektera andra människors tro och religion? Om den muslimska världen reagerar kraftfullt och får bevis på anmerikanernas sätt att visa bristande respekt för muslimska världen har raskt en världskris under uppsegling som riskerar säkerhet och trygghet för oss alla.

Saud-Arabien, världens största oljeproducent är mycket upprörda och väntar på bevis. Om dom stänger av oljekranarna har vi en världskris på ett a två dygn och detta är en sådan "händelse" som skulle få dom att göra just detta!

Motivering: Den kristna amerikanska tokhögern och dess svans , i många olika skepnader, runt om i världen äventyrar allas vår säkerhet och trygghet runt om i världen! Denna gång har dom nog tyvärr gått för långt. Och allt handlar om olja, religion, makt, fördelning av jordens rikedomar och brist på respekt för andra människors tro, rätt till en rättvis fördelning osv. Vilka värstingar!

Free Website Counters
Web Site Counter