14 maj 2005

Dagens värsting: Ulf Ekman och Livets ord (retroperpektiv utnämning, utdelas varje lördag)

"Operation Jabotinsky" startade 1993 efter att Ulf Ekman i sitt inre hört Gud säga: "Ta ut judarna ur Sovjetunionen".

"Livets ords enväldige ledare Ulf Ekman flyttade förra året själv till Jerusalem för att starta ett studiecenter. Den karismatiske pastorns intensiva intresse för Israel har att göra med en bokstavstrogen bibeltolkning. Enligt Ekmans läsning av profetiorna är vi nu på väg mot apokalypsen och det efterlängtade tusenårsriket. Det som framför allt krävs innan Jesus kan komma tillbaka är alla judars återsamling i ett återupprättat Stor-Israel. "

Kommentar: Mumbo Jumbo i praktiken i dagens Sverige! Det är bl.a "Ekmans" bosättare som håller på med metoden förgiftning och sopdumpning av sina grannar palestinierna.. och som stöds av svenska religiösa frikyrkor! Och med stöd i bibeln.. Tala om fundamentalister..

Motivering: Med mer eller mindre galna fundamentalister som Ulf Ekman, och en mängd efterföljare och föregångare som Församlingen Arken i Kungsängen, Knutbyförsamlingen och diverse olika "kyrkliga sammanslutningar" är det inte lätt att förhandla. De tar sitt stöd direkt från bibeln och "hör röster direkt från gud" som talar om hur de skall göra.. Vilka värstingar! Kan vi verkligen "ha dem lösa" i ett fredligt samhälle som skall kunna fungera och utvecklas för alla?

3 Comments:

Blogger jinge said...

Församlingen Arken i Kungsängen ??

Har du skrivit om den förut? Ngn annan? Man kanske ska göra ett studiebesök?

08:54  
Blogger Leo said...

"Systrarna Graaf:s" ena päron leder ihop med en avhoppad präst från Svenska kyrkan. Har mirakelkonferenser, "bibelskola" och missionsarbete lite här och där. Ofta i "gamla sovjet" där folk okritiskt sväljer "det mesta" från "väst". Ofta i indien.. För att missionera om "den enda rätta läran".. Har en intressant koppling till Livets ord och Ulf Ekman, dagens värsting.. och det Lemon kommer att skriva om senare idag: Kopplingen till dom apatiska barnen! Tidigare aldrig berört av svenska media!

09:16  
Blogger Leo said...

Avråder från studiebesök, det kan sluta hur som helst, Jinge. Mängder av okritiska men godhjärtade kvinnor, från våra grannländer, ofta från Norge, lägger sina "surt ihopsparade eller ärvda pengar" på "bibelskolan" för att få skåda ljuset.. Ja då förstår du kanske resten. Fast det kanske inte avskräckte?

09:21  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter