22 maj 2005

Dagens värsting : PJ JUST NU, SvD

PJ JUST NU idag, missar poängen..skriver:
Vetenskap och folkbildning
Westerstrand bloggar läsvärt om vetenskao o och folkbildning. Det är viktigt att charlatanerna får mothugg.
PJ Anders Linder @ 13:14 | Permalink

Och på Bloggen Infidel:
Vetenskap och folkbildning
Tycker du astrologi, Homeopati, New Age, Antroposofi, Parapsykologi och UFO:s får för stor plats i nyheter, media och vår värld i övrigt idag? Tycker du det är osmakligt att vissa människor anser sig ha rätten att lura andra genom att åberopa övernaturliga fenomen? Då är föreningen Vetenskap och Folkbildning något för dig.

Sedan har PJ inte orkat längre.. Och det är lite roligt eftersom hans "husgud" och den kristna högerns "husgud" i form av en fundamentalistisk bibeltolkning som utgår ifrån att det som står i bibeln är sant och har hänt regelbundet kritiseras av föreningen..Ridå.. ( de vill som varje vettig människa i dag se bibel och koran som den "kulturhistoria dessa skrifter är) Genom utmärkelsen årets förvillare.. några exempel: 2001,
1999 (healing, ngt som frikyrkan syyslar med dagligdags, IDAG!,
Bibelfantasier från medicinprofessor mycket läsvärd kritisk granskning:
"Framställningen av uttåget ur Egypten är särskilt intressant för en arkeolog eftersom Möller här presenterar egna marinarkeologiska fältundersökningar. Han menar att israeliterna korsade Röda Havet mitt över Aqabaviken, ett område som numera lägligt nog har många dykcentra för turister. Möller menar sig här ha funnit spår på havsbotten av hur vattnen delades, något som liknar en stenröjd vägbank och ymniga rester av Faraos drunknade armé. Här blommar Möller ut i komplett önsketänkande."

Kommentar: PJ JUST NU slår undan benen på sig själv, den amerikanska kristna högern, rappakaljabloggarnas, hela kyrkan och frikyrkans ideologiska grund genom slarvig källgranskning av sin egen källhänvisning. Det är en aning överaskande men samtidigt bra ur folkvetts synpunkt.. Tänk om hela landets befolkning gick med i och tog till si ideer och budskap..

Motivering: PJ JUST NU, SVD:s ledarbloggare med kommentarer som inte går att kommentera försöker sig på en omöjlighet.. Att kombinera Mumbo Jumbo med vetenskap genom att rekommendera Föreningen Vetenskap och Folkvett, samtidigt som Mumbo Jumbo skall gälla som styrteori. Det går inte PJ, det gäller att bestämma sig.. och att läsa källorna ordentligt..

5 Comments:

Blogger Magnus said...

Hej Leo, synd att du inte orkat kolla upp vad jag står för... hoppas du lyckas bättre i framtiden.

16:18  
Blogger Leo said...

Jag undrar vem som får kolla upp bättre,du missade poängen..
Vad du står för handlar inte poängen om.. Det har jag ingen aning om..
Vad jag däremot VET är vad föreningen som PJ säger sig "hålla högt" via länken till dig.
Pj är en av den kristna högerns företrädare i Sverige..
Ett exempel från föreningens utnämningar:

"Mats Molén – Årets förvillare 2001
Styrelsens motivering

Till Årets förvillare 2001 utsågs Mats Molén för hans förnekande av evolutionen utifrån pseudovetenskapliga resonemang. I den nya upplagan av sin bok Vårt ursprung? (XP Media) presenterar Molén ett selekterat och förvrängt faktaunderlag som han använder för att dra vilseledande slutsatser som påstås motsäga den biologiska evolutionen.

Molén är geovetare och verksam i Umeå som lärare i naturvetenskapliga ämnen. Han är även ansvarig utgivare för den kreationistiska (skapelsetroende) tidskriften Genesis, som utges av föreningen med samma namn. "

Det är ju en av de "sanningar den hristna högern faktiskt tror på. Men det har som sagt inget med dig att göra. Du var bara ett led i argumentationen..

18:27  
Blogger Magnus said...

Ok, men om han nu skulle vara en IKON för dessa... inebär de ju inte att han delar deras åsikter...?

18:53  
Blogger Leo said...

Du menar att man kan köpa religionspaketet helt selektivt?
Isåfall undrar man om Arken och de..

19:34  
Blogger Leo said...

Ja det skall ju letas efter den nu igen. UNDER det berg som mosken står på där muslimerna har en av sina heligaste platser..
Den kristna amerikanska tokhögern stöttar liksom dess "svans" i sverige..

http://dagspolitik.blogspot.com/2005/05/dagens-vrsting-mytjgarna.html

20:03  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter