17 maj 2005

Dagens värsting : Oljemaffian i USA

I SvD idag: Amerikansk import av irakisk olja betalade 52 procent av hemliga avtal som Saddams regim ingick.

Rapporten beskriver också vilken roll Texasföretaget Bayoil spelat. Företagets ägare åtalades i USA i april och anklagas för att vara den största olagliga importören av irakisk olja...Han lade fram en rapport som bland annat innehåller radiokommunikation mellan militära fartyg och handelsfartyg.

- Då och då underlättade faktiskt USA smygförsäljning av olja.

Levin nämnde som exempel en händelse 2003 i hamnstaden Khor al-Amaya i södra Irak. Under några veckor i februari och mars lastade Irak över sju miljoner fat olja på tankerfartyg. Det är den enskilt största och olagliga försäljningen av olja som skeppats ut ur Irak, sedan FN införde sanktioner mot landet i början på 1990-talet efter överfallet på Kuwait.

Jordaniens regering telegraferade över 53 miljoner dollar för oljan till bankkonton som kontrollerades av den dåvarande presidenten Saddam Husseins regim. Det hände omedelbart före USA:s angrepp och invasion i Irak våren 2003."

Kommentar: Den amerikanska kristna tokhögern, här livligt representerad i "Texas oljemiljardärer", förnekar sig inte.. Allt är möjligt och moraliskt rätt för att hålla oljeflödet och affärerna igång. George Bush har att tacka hela sin karriär och förmögenhet från dessa maktcentra i form av oljeaffärer...och så lite Mumbo Jumbo i form av "tro", gud och så förstås.. I dagens Irak lemlästas och dödas dagligen Irakiska medborgare, varsomhelst och av vilken anledning som helst, men oljan födar ur landet för fullt utan hinder. fortfarande någon som funderar på vad USA:s främsta orsak till kriget var? Massförstörelsevapen? Det fanns ju inga och det hade FN och Hans Blixt visat innan.. Krig mot terrorismen?

Motivering: Kan det vara så illa att den viktigaste grunden för allt lidande var och är kampen om oljan? Javisst! Och ett pris för tidigare miljöförsyndelser? Javisst! Och bl.a bränsletörstande fordon valda i frihet och demokrati i det fria landet USA och i Europa? Javisst! Är det vår Megalitkultur i nutid det handlar om, EGENTLIGEN? Javisst!Vilka värstingar! Vår ekonomiska politik håller inte!

Free Website Counters
Web Site Counter