20 maj 2005

Dagens värsting : Mytjägarna

I Lemon idag:
Noas Ark “nästan” funnen!
May 19th, 2005

Stor nyhet i israpundit som “alla” rappakaljabloggarna har med i sina linklist.. (Leo Kommenterar har kommenterat detta)

Kommentar: Och vad tror läsaren att "det finns att hitta" den här gången? Förra gången "fanns" den PÅ ett berg..! Alltid på just aktuella och "eldfängda"politiska tvisteplatser.. Vilken är den "hetaste" platsen just nu i mellanösternkonflikten?
Här Ur en svensk kristen hemsida: "Tidningen Jerusalem Post har en kopia av turistbroschyren som heter "En kortfattad guide till al-Haram al-Sharif". Där sägs att "Platsen är en av världens äldsta. Dess helighet kan dateras till urminnes tider. Det ligger bortom allt tvivel att den är identisk med platsen för Salomos tempel. En världsomfattande tro menar också att det var här som David byggde ett altare åt Herren och frambar brännoffer och gemenskapsoffer". Under texten finns också en fotnot där man hänvisar till 2 Sam. 24:25. "
Alltså den plats som för varje kristen och judisk persson den för tillfället mest aktuella "stridsplatsen". Om TT använder al-Haram al-Sharif som den heter "larmar" alltid hela rappakaljabloggar-stimmet, ofta med Alicio i täten, att det heter Tempelberget på "svenska".

Och här hur muslimerna ser på platsen: Vem har "rätt" vad är mest sannolikt? Ingen aning..
Men en sak är säker vad man bestämmer sig för att platsen heter styr också hur man tänker om platsen och vilka "dokument" som man bestämmer sig för är viktigast och mest sann. Tempelberget "Skall" det heta säger de pro-israeliska anhängarna. Ska och ska det är väl minst lika rätt att kalla det som det heter.. På arabiska. Dokumenteringen därifrån ser faktiskt säkrare ut..

Så passande att man just i år har "funnit säkra spår" UNDER palestiniernas heligaste plats!

Då skulle det ju kunna "bevisa" att berget är israeliskt och att bibeln till punkt och pricka stämmer. Det blir väl ungefär lika svårt att hitta Noas Ark UNDER berget som det var för amerika att hitta massförstörelsevapen i Irak. Jakten på myterna fortsätter.. Lite jävelskap och död kan det väl åtminstone åstadkomma.. Som Lemon skriver: "Det gäller att hålla grytan kokande.." Mumbo Jumbo och Rappakalja i nutid! Och som kostar liv och lemlästning för andra.

Motivering:Nytt dödande och nya konflikter på gång. Pro-israeliska forskare skall leta efter myten arken till sommaren.. "Bluffpoker" inför ögonen på hela världsopinionen.. Och den kristna amerikanska tokhögern med Bush i spetsen stöttar! Dom tror ju till och med på myterna! Vilka värstingar och vilka illussionstrick..

21 Comments:

Blogger Alicio said...

Du tvekar alltså på att Templen har funnits?

Intressant. Du kanske ska läsa på lite grann. Ta en resa til Rom också när du ändå håller på. Där finns lämningar som visar hur romarna förtörde och tog med sig värdesaker från det andra Templet (byggt av Herodes).

Ta också och läs arabiska guideböcker om Jerusalm från innan Israels återupprättande. Där beskrivs i detalj om Templen, när det inte var känsligt för vissa nationalistiska muslimer att göra det.

Jag gav dig de enklaste grejerna du kan göra. Om du är riktigt intresserad kan jag rekommender dig litteratur och reseberättelser (inte minst från de romare som förstörde Templen), anteckningar och arkeologiska bevis.

15:12  
Blogger Alicio said...

"de romare som förstörde det andra Templet år 70 e.Kr" skulle det stå i kommentaren ovan.

15:13  
Blogger Leo said...

Inlägget handlade om Noas Ark...
men ok vi "kör ditt game".

Tvekar är inte rätt begrepp! Jag "tror" lika mycket på det som på Noas Ark och som nu skall "hittas" UNDER en av muslimernas heligaste platser.
Under berget: "al-Haram al-Sharif"!

Således lika mycket som på annat Mumbo Jumbo. Med andra ord inte alls utan som en blandning av gamla skrönor, vandringshisorier och gammal kulturhistoria av diverse slag och kvalitet som inte på något sätt kan användas för en dagsaktuell analys eller kunskapsgrund!

Kan Du visa mig bevis på att Noas Ark som nu för vilken gång i ordningen skall letas efter på någon för tillfället strategisk plats, så lovar jag att gå på vatten liksom jag hört att någon i förhistorisk tid har gjort enligt ryktet..En af Klintbergare i forntid.. http://home.swipnet.se/fel/

16:01  
Blogger Leo said...

Och jag har läst en annan version om "berget".. än Din version och den ser faktiskt trovärdigare ut...

16:08  
Blogger Alicio said...

Ja visst. Sajten Visit Palestine är en balanserad källa. Igår rapporterade nyhetsbyråerna att den palestinska myndigheten precis hade gått med på att ta bort Sions Vises Protokoll från sin officiella hemsida (!).

Sedan undrar jag: du "tror inte" på det där med Noaks Ark. OK. Det är naturligtvis upp till dig. Men förklara då varför företräde ska ges till den islamiska tolkningen av platsens betydelse. Det innebär nämligen att du skulle "tro på" att Muhammed besökte Jerusalem och att han åkte upp till gud på från Tempelberget på ett hästliknande flygande monster.

Det är helt meningslöst att diskutera religiösa platser på det sätt som du gör. De har betydelse för människor på ett helt annat sätt.

16:59  
Blogger Leo said...

Det är meningslöst att diskutera religiösa platser på det sätt DU gör Alicio.. och apropå källor.. den källan är väl inte sämre än din? Det är lie Mumbo Jumbo där också..

Och apropå källor..
Får jag föreslå en liten "tankelek" ? Bra. Vi gå nu fram 2000 år. Vi befinner oss på år 4005 evt (efter vår tideräkning). Av en händelse hittas Alicios blogg ute i cyberrymden på ett berg.. Alla "rappakaljabloggarnas" efterlevande bestämmer sig för att allt som står i Alicios blog är den enda och sanna beskrivningen från år 2005 och "den enda källa som gäller". (hemska tanke..)

Jag utgår från och bedömer att allt ditt ivriga bloggande utgår från din ärliga och uppriktiga syn på verkligheten!

Jag bedömer att över 90% av ditt bloggande är både hårt vinklat och beskriver "världen" från ett extremt perspektiv.. ca 10% eller mindre kanske håller för en kritisk granskning och beskriver dagspolitiken på ett någorlunda ok sätt...

Tänk om Din blogg skulle användas av ngn "extrem" och "troende" år 4005 som enda källa för att beskriva vad som hände och vad "vi" tyckte år 2005 i Sverige..

Det vore rena katastrofen förstås! Vakna och använd inte bara ett perspektiv, källa och en vinklig hela tiden.. det blir för extremt och kontraproduktivt..

17:58  
Anonymous Axel Winkler said...

Leo, det är bra att du sätter "berget" inom citationtecken, för det stämmer ganska bra. Det gamla tempelberget var bara en liten kulle i ena hörnet av vad som idag kallas tempelberget. Det var Herodes som byggde den stora fyrkantiga klossen som står ovanpå, detta för att kunna göra templet större och ståtligare. Att templet en gång stod där är sjlvklart, men om noaks ark ligger där under är bara spekulationer, dessa spekulationer kan varken bekräftas eller avisas utan att man gjort arkeologiska undersökningar. Att inte få göra dessa (det är det mycket handlar om, vissa vill stoppa dessa utgrävningar) vore bara löjligt, ett sådant förbud kan jag inte tänka mig att du skulle kunna försvara, det är ju ingen helig plats under klossen (om ens det skulle spela någon roll).

20:47  
Blogger Alicio said...

Leo, jag har aldrig gjort anspråk på att beskriva allting från alla perspektiv. Däremot försöker jag att basera det jag ändå skriver på fakta.

Av det skälet välkomnar jag kommentarer. Men det är väldigt sällan man ser konstruktiva sådana från din sida på min blogg. Jag antar att det beror på att du inte kan påvisa något fel. :)

Ditt inlägg här ovan är inte på något sätt mindre "extremt" än det perspektiv som jag ger.

22:26  
Blogger Alicio said...

Och att avfärda en hel drös med bloggar som "rappakalja" utan att vilja ta sakdebatten är ganska omoget, Leo.

Och totalitärt extremt.

22:27  
Blogger Leo said...

Problemet med "rappakaljabloggarna" är just bristen på sakdebatt och användandet av myter i olika skepnader som sakargument.. Här har vi väl ett rätt tydligt exempel. "berget" och dess historia.. och vad som är "rätt namn".. IDAG! Och vem som "äger rätten" till det idag.
Det var liksom det som var poängen med inlägget bl.a.
Om "rappakaljabloggarnas" efterkommande år 4005 evt hittar Alicios blogg i cyberrymden plus några lösryckta citat från andra "rappakaljabloggare" där och hävdar att det här är den enda och sanna beskrivningen av sverige och opinionen i sverige från år 2005 evt.. SÅ KOMMER DET ATT BLI RIKTIGT; RIKTIGT FEL, även om just du Alicio, enligt eget förmenande alltid basererar ditt bloggande på "fakta". Utifrån mitt perspektiv är över 90% av det du bloggar om propaganda, vridande och vändande och tvistande å det grövsta så det stämmer väldigt illa med verkligheten. ETT exempel. Att i inlägg efter inlägg kritisera TT för att beskriva "världen" felaktigt och "tendiöst", en av de få "kanalerna" idag som gör ett någorlunda journalistikt neutralt jobb är extremt och därmed felaktigt..

08:06  
Blogger Leo said...

Från bloggen TT-kriti som Alicio ofta "citerar " och hämtar "nyheter" ifrån...

"Bland TT-journalister finns ökända extremister, revisionister, israelhatare och förnekare av Förintelsen. Istället för objektiv och opartisk bevakning bedriver de opinionsbildning helt i strid med TT:s stadgar.

TT-kritik bevakar och avslöjar TT-journalisternas propagandaverksamhet."
V
arför har dessa TT-journalister i klump fått ovanstående , rätt grova beskyllninga efter sig..? Jo dom använder inte automatiskt det pro-israeliska språket och världsbilden...
Det säger väl en del eller.. Om Alicio och rappakaljabloggarna??
Eller kanske väldigt mycket till och med? Bedöm själv..

09:43  
Anonymous Anonym said...

Leo det är väl bara att du visar att hur du tycker att det ska vara, så får det starkaste argumentet vinna. Att bara itta och gnäla om att *andra* har vinklat fel ger inte så mycket trovärdighet.

Jag tycker konceptet på den här bloggen är intolerant och vinklt. Varje dag utnämner du ju någon "som har fel" genom att klassa motståndaren som "värsting". Hur öppet och allsidigt är det egentligen? Och likaså med mumbo jumbo/rappakalja-epiteten.

11:47  
Blogger Leo said...

Utdrag från "bloggbeskrivning":

"KOMMENTERA GÄRNA ! Utmärkelserna uppfyller högt ställda krav på tillförlitlighet, oftast med lätt kontrollerbara källor för utnämningarna."

anonym skriver:
"Att bara itta och gnäla om att *andra* har vinklat fel ger inte så mycket trovärdighet."

Jag tycker det finns en viss diskrepans om mam jämför ovanstående verkligheter..! Det är det här med källorna vet du...

15:14  
Anonymous Anonym said...

En äldre herre som i decennier rapporterat om Mellanöstern på TT beskrivs av historikern Henrik Bachner i boken "Återkomsten". Läs utdragen ur boken här.

15:40  
Blogger Leo said...

Om man använder historikern Henrik Bachners bok "Återkomsten" som "bevis" kan man "bevisa" att "alla" som står vänster om högern är förnekare. Här är några till han pekar ut: "Ur En recention av hans bok.."http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/
bokbanken/recension/0,2024,9127076415,00.html

"Ett flertal av Aftonbladets skribenter, som Gunnar Fredriksson, Jan Guillou och Jan Myrdal, liksom andra artiklar på det tidiga åttiotalets ledar- och kultursidor, citeras också kritiskt i detta sammanhang... Framför allt i fallet Göran Rosenberg faller också Bachner själv in i rena osmakligheter"

Det blir många det..

16:19  
Anonymous Anonym said...

Det du snackar om har inget med det som står i Återkomsten att göra. I Återkomsten baseras det på citat av vad personen i fråga har sagt och skrivit.

22:31  
Blogger Leo said...

Det är inte jag som snackar.. det är ett utdrag ur den recension som
Mats Deland skrev i AB 1999-11-24.

Metoden som Henrik B använt sig av, att plocka citat ur sitt sammanhang och sedan göra "sanningar " av dessa utdrag är mycket kontroversiell. Men det är en vanlig och mycket använd metod i vissa religiösa kretsar "av alla chatteringar" för att "bevisa" vad fan som helst eftersom det går att hitta stöd för precis vilken uppfattning som helst med den metoden.
Jämför med "Bloggosfären", det går att visa och hitta stödför att vilken extrem ståndpunkt som helst är rätt. Läser man exempelvis bloggen TT-kritik kan man få stöd för att hävda att TT domineras av
"Bland TT-journalister finns ökända extremister, revisionister, israelhatare och förnekare av Förintelsen. Istället för objektiv och opartisk bevakning bedriver de opinionsbildning helt i strid med TT:s stadgar.
TT-kritik bevakar och avslöjar TT-journalisternas propagandaverksamhet."
Det är ju inte korrekt bara för att det finns i tryck! Det är ju till och med en lögn! Om det skule finnas någon förnekare av förintelsen, bland någon någorlunda bildad och utbildad svensk idag så skulle jag vilja höra den personen uttala det själv.. och därmed bli diskvalificerad i debatten för alltid EFTERSOM DET ÄR ETT VÄL BEVISAT OCH VISAT TRAGISKT FAKTA!

Skillnaderna i uppgifterna är den källkritiska granskningen..och hur man gör den..

07:32  
Anonymous Anonym said...

Det har flera gånger officiellt talats om vederbörandes försvar för Förintelseförnekaren Faurisson. Det är inget nytt, även om det är makabert och halt sjukt.

Men det är likt dig att vilja förneka det...

10:17  
Blogger Leo said...

Att Faurisson är en ökänd förnekare utan trovärdighet är väl ett absolut fakta. Men vad det har med TT att göra förstår inte jag överhuvudtaget..
Är det i den gamla paradgrenen Guilt by association". En gren där mästaren sedan många år heter Per Ahlmark..

"Men det är likt dig att vilja förneka det..."

Jag förnekar inte, jag vägrar bara gå på rykten och begrepp som "det har flera gånger talats officiellt om.." eller "det av skrivits om.." osv. "det har debatterats osv.." och "den tyckte då eller sa då.." och.

Kontrollerbara källor, bekräftade helst av den som nämnts i sammanhanget. Syfte och omgivning där det sas och varför..då börjar vi närma oss en vettig diskussionsordning..
Och med tanke på blogginläggets rubrik..Det kanske blir lite makabert då att leta efter "arken" UNDER berget som är en av muskimernas heliga platser.. Tänk om palestinierna kräver att få leta efter "sin båt" UNDER klagomuren...

12:36  
Anonymous Anonym said...

Har du ett problem? LÄS utdragen ur vederbörandes EGEN text som är bifogad ovan, och som Återkomsten citerar! Du är visst en förnekaree.

15:46  
Blogger Leo said...

Att gå in på en rysk server(som du hänvisade till) för att hitta vad en svensk TT-journalist tycker och är och sägs ha skrivit i valda utdrag och som Henrik Bachner valt ut i ett visst syfte för sin bok, det blir just dessa långa kedjor som kan sluta precis hursomhelst och i vilka beskyllningar som helst.. Det finns en "lag" från internets barndom som kallas : Godwins lag
Du följer den till punkt och pricka: Läs den och begrunda..
" Har du ett problem? LÄS utdragen ur vederbörandes EGEN text som är bifogad ovan, och som Återkomsten citerar! Du är visst en förnekaree."
Vad kommer härnest i beskyllning? Jag kräver bara enkla oberoende kontrollerbara källor samt vid grova personangrepp att den angripna själv får komma till tals..

16:16  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter