16 maj 2005

Dagens värsting : Konstitutionsutskottet

Riksdagen beslutade att avskaffa annandag pingst som allmän helgdag efter ett betänkande från Konstitutionsutskottet, Miljöpartiet och vänsterpartiet reserverade sig mot betänkandet..

I Frankrike har en obligatorisk solidaritetsdag införts på tvång istället, samma dag!

Kommentar: Eftersom riksdagen bestämt att dra in annandag pingst, via representativ demokrati känns det lite övermaga att ta till med att "beslutet är odemokratisk", och ingen har frågat mig som nyliberalerna brukar göra i sin argumentation i fråga efter fråga.

Till och med kyrkan har varit lam i sina protester trots att dom har en viktig kyrkohelgdag att "fira": Annandag pingst= Andens väg över världen: Gammaltestamentlig läsning
Jesaja 44:1-8
"Men lyssna nu, Jakob, min tjänare, Israel, som jag har utvalt. Herren är den ende Guden Så säger Herren, Israels konung, han som friköper dem, Herren Sebaot: Jag är den förste, jag är den siste. Det finns ingen annan Gud än jag."
Är inte det ett viktigt budskap längre? Och värt att fira åtminstone för några?

Fast det jag har som argument mot att jobba annandag pingst är att det är en av de mest vackra dagarna på året, då naturen börjar blomstra och grönska , fågelkvitter hörs överallt, och det verkligen är skönt att vara ledig efter en lång mörk vinter.. verkligen njuta av att vara människa i den natur som evulotionen gav oss !

Motivering: Vilka värstingar att ta bort denna underbart vackra dag som helgdag men heder åt miljöpartiet och vänsterpartiet som åtminstone protesterade. Politik i praktiken..
Leo kommenterar kommer att delvis följa den "franska modellen" via en svensk "light version".

"Fransk metod"
"Flera av de stora landsorganisationerna har uppmanat till strejk. Tunnelbanan i Paris kommer troligen att drabbas av störningar, liksom posten. Kabinpersonal hos Air France hotar också att lägga ner arbetet.I det privata näringslivet har en del företag helt enkelt efterskänkt en ledig dag till sina anställda, för att slippa bråk. Andra sprider gratistimmarna över året för att bevara den lediga dagen."
Sitter på jobbet och dagdrömmer hela dagen, om den vackra naturen som är i i full blom!
Och kommer inte ens att svara i telefonen, även om det är Fan själv eller Gud som ringer..

Och vad gör Konstitutionsutskottet och Risdagsmännen i dag? Annandag Pingst? Ja vad trodde Du? De är lediga förstås! Och "vaktmästar´n visar konsten i "huset.." Så skall en slipsten dras!
Vilka värstingar!

Free Website Counters
Web Site Counter