06 maj 2005

Dagens värsting : Knutbyförsamlingen

Ur dagens SvD: Filadelfiaförsamlingen i Knutbys nyöppnade spa är ett svartbygge. Församlingen har inte sökt bygglov för verksamheten. Det finns heller inte någon anmälan om att en hygienlokal ska öppnas. Anläggningens kök saknar godkännande som livsmedelslokal, skriver Upsala Nya Tidning.

Kommentar: Pingstkyrkan och filadefiaförsamlingen i Knutby "jobbar vidare". Hur är det med rangordning och hierarkierna bland de religiösa? Hur kan någon komma och ifrågasätta "Gudens lag". Eller om svaret inte kom "uppifrån", kanske det var "kristi brud" som gav tillåtelse? Är det inte som Christer Sturmark skrev, dags att pensionera Gud? Eller skall vi fortsätta med vansinnigheterna hur länge som helst i ett "modernt" samhälle.

Motivering: Några av dagens religionsföreträdare fortsätter att att visa färg.. Vilka värstingar! Sedan är det nog bara gradskillnader på "vansinnigheterna" beroende på religion, personer som tolkar och personer som styr för tillfället. Och "våra" medier hyllar utan reflektion och kritiska analys. Senast påven.. Och i USA, som har massförstörelse vapen "i massor" styr den kristna amerikanska tokhögern ivrigt påhejad av den svenska "svansen". Här några exempel: I form av dibbuk.se. Läs sedan blogglistan till vänster, både den på engelska och svenska så får du ett "bra" urval på den svans som jag syftar på.. Om du orkar läs "budskapen" i bloggtipsen.. den amerikanska kristna tokhögern i ett nötskal, med ngt undantag.

4 Comments:

Anonymous Mathias Hellsten said...

Hej, Leo. Tappade du tråden och vart arg medan du skrev det här? Jag ser att ämnet gled iväg lite. "Dibbk är dum tokhöger, för titta bara på Knytbyförsamlingen som gjort ett svartbygge!"

Sedan är de väl knappast först eller, får jag anta, sist med att göra något sådant. Inte för att jag tycker att de är mer än smått fåniga, denna församling, men är det på något sätt mer ett tecken på dekadens om en av dem gör en sak än om t.ex. en vänsterpartist gör samma sak?

13:33  
Blogger Leo said...

nja jag gjorde en liknelse, som i bibeln, vet du..
I Francis Wheen:s bok tror jag du har mycket att lära!.. Läs och begrunda!
Mumbo Jumbo
(jag har läst på din "blogg", vilken mumbo jumbo. Nästan Ahlmark eller Norberg -klass!)

14:49  
Anonymous Mathias Hellsten said...

Tänk vad konstruktiv och meningsfull den typen av försök till påhopp känns.

16:39  
Blogger Leo said...

Att få berömmet konstruktiv och meningsfull är ju alldeles fantastiskt.. håller du på att konvertera? Vad blir det istället..? Svar sändes till nyfiken..

17:35  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter