03 maj 2005

Dagens värsting : Johan Norberg

DN Debatt rubrik idag: ”Rasistiska undertoner i svensk Irakrapportering”
Timbro-högern "analyserar".."Svenska medier förmedlade bilden att araber inte begriper sig på demokrati, enligt kritisk granskning."

Kommentar: Timbro-högern här i form av Johan Norberg och Sara Svanström(Civilingenjörsstuderande!) har kritiskt granskat "vänsterpressen" och funnit "rasistiska undertoner" i rapporteringen runt Irak, kriget och Bush korståg för "frihet och demokrati" ! Ja det gäller och ta i. "Tomma tunnor skramlar mest" skriver Peter Wolodarski i sin ledarkommentar idag om den borgerliga alliansens alternativa budgetförslag och det passar väl rätt bra in på dagens DN-debattinlägg också. Senast det skramlade om Johan Norberg var innan jul då han undersökt och beskrev hur "snedfördelat" bokinköpen till folkbiblioteken var. Han ville ha PR för sin senaste snömos till bok och var upprörd över att exepelvis Naomi Kleins böcker fanns representerade där som ger en annan världsbild än Timbro-högerns och Johan Norbergs. Läs Naomi:s bok "No Logo" tex. så du slipper gå på "varumärkesbluffen". Den är riktigt bra. Så var det dags för en ny "granskning"!

Den "frihet och demokrati" som USA erbjuder via våld och övergrepp har med all rätt, kritiserats och debatterats i en del svenska medier, och skall nu stämplas som rasisistisk, så här i efterhand! Jämför med hur de pro-Israeliska debattörerna(läs Per Ahlmark:s återkommande inlägg i DN så får Du ett tydligt exempel) försöker "stämpla" all berättigad kritik mot Israels omfattande övergrepp mot Palestinier, som antisemistisk! Lika lite som berättigad kritik mot Israel är antisememitism så är berättigad kritik mot USA:s sätt att bomba in "frihet och demokrati enligt reaktionär modell" rasistisk. Det har ju gått förr så varför inte försöka Johan N? Varför skulle man avstå? När DN-debatt ger utrymme för att redovisa "undersökningen". Den här gången har ju till och med en "civilingenjörsstuderande" hjälpt till, och en sån borde väl kunna räkna? Därför att det är trams och snömos! Därför att det är et "billigt" retoriskt grepp. Därför att det inte är sant. På samma sätt som det inte är sant att "alla som kritiserar Israels insatser" är antisemiter. Det är så enkelt som att uttrycka sin indignation över de våldsmetoder som används och ideologin bakom! Våld och vapen i Guds namn! För det amerikanska frihets och demokratibegreppet i Guds namn. Är det något för muslimer? Är det något för araber? Är det något för någon vettig människa än den amerikanska kristna tokhögern och dess anhängare?

Motivering: Johan Norberg och Timbro-högern går mot nya "höjder". Här går väl argumenten och tänket på grund ändå? I en grundstötning. Det är "för ljust" för att folk skall gå på sån här "smörja" numera. det är bara "svansen" som jublar. Och den är inte så omfattande längre.. Är det inte dags att dra några slutsatser av det snart?

2 Comments:

Anonymous Kasper said...

Otroligt dåligt inlägg Leo. Verkligen kasst!

Du tar upp en artikel om Irak-rapporteringen, men hamnar genast i en massa dyngiga resonemang om palestiniernas krig mot Israel.

Kan du inte hålla dig till (ditt eget) ämne?

Var är dina argument mot det som sägs i Johan Norbergs artikel?

Och till sist: vänsterdominansen i biblioteken bevisades med vetenskapliga forskningsmetoder, så det spelar ingen roll vad du säger. Och exakt var någonstans har Norberg sagt att det är fel att vänsterböcker finns på biblioteken? Det han säger är ju att det inte finns tillnärmelsevis lika mycket liberal litteratur.

Höj nivån lite eller lägg ned!

12:27  
Blogger Leo said...

Tack för din kommentar och dina omdömen Kasper!
Liksom de som författade bibeln Kasper, så använder jag metoden liknelser, för att öka tydligheten med det jag vill säga. Och om det "svartnade för ögonen" för dig vid liknelsen får du ta nya tag och läsa en gång till! Så kanske du upptäcker argumenten mot debattartikeln..
Den dag Timbro:s medarbetare kommer att kunna visa att "vetenskapliga forskningsmetoder har använts" i en enda "undersökning" i jakten på "Timbro-nyheter" lovar jag att "gå på vatten"..
Sedan en fundering.. Du skriver "höj nivån lite eller lägg ner". Det är till att "ha en hög position" i hierarkierna när man tillerkänner sig själv den makten?
Är det i den religiösa eller i den reala världen din "makt" utgår ifrån? Är det till att vara imam? Eller handlar det om hovet? Kanske bara en "vanlig" nyliberal? Hur som helst tar jag mig rätten som tillkommer varje medborgare i ett demokratiskt och "fritt" samhälle att fortsätta med kommentarerna. Det enda jag kan utlova är att inte sänka mig ned till Timbrohögerns, här representarad av Johan Norberg, nivå!

13:58  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter