02 maj 2005

Dagens värsting : Jan Wifstrand DN:s Chefredaktör

dnlogo
Måndag 2 maj 2005
Tyck till med DN i gallerian
"Det finns en och annan som tycker att vi tycker lite för mycket i DN. Men i Sveriges ledande tryckeri råder faktiskt tryckfrihet.." skriver Jan Wifstrand på DN: första sida idag.

Kommentar: Och visar att han inte förstått ett skvatt, eller låtsas inte förstå vad som den huvudsakliga kritiken mot DN och dess utveckling handlar om de senaste åren! Vilken värsting! Han väljer samma typ av försvar och anfall som Peter Wolodarski gjorde då Marita Ulvskog tyckte till om Länsförsäkringar och dess VD
och kallade hennes agerande som ett hot mot grundlagen och tryckfriheten!
DN och folkpartiet i symbios .. Också tidigare värsting..
Hetsjakten på "fuskare", dom sjukskrivna , arbetslösa och förtidspensionerade. "Jakten på mörkertalen." Skapade "egna skandaler" där Dn både skapar, utreder och dömer i samma andetag som i "Folksamskandalen". Det är bara några exempel och har ingenting med tryckfrihet att göra Jan Wifstrand.. Det finns flera exempel bland tidigare "Dagens Värstingar". Andra exempel är det urval av verkligheten som DN gör. Att låta en krigshetsare och proisraelisk exretremist som Per Ahlmark gång på gång oemotsagd få skriva sin enögda smörja osv.. Att låta journalister bedriva "egna?" vendettor under lång tid med grumliga motiv. Häxjakter mot personer under lång tid är numera också vanligt i DN. Ovanstående bara som några exempel. Det har inget med tryckfrihet att göra..

Motivering: Jan Wifstrand väljer "den enkla och fega" vägen. "men i sveriges ledande tryckeri råder faktiskt tryckfrihet" skriver han. Men det är ju inte det som kritiken handlar om! Vilken värsting!!

Free Website Counters
Web Site Counter