10 maj 2005

Dagens värsting : Israel's Foreign Minister Silvan Shalom

Ur Aljazeera Idag:Silvan Shalom, "There is no place, nor can there ever be, in a democratic society for a political party which bears arms."

Kommentar: Israels Silvan S. Sätter agendan för palestiniernas val. "Röstar ni fel-inget tillbakadragande av våra trupper.." Frihet och demokrati över världen, brukar Bush säga som motiv till allsköns amerikanska våldinsatser. Här är väl ett exempel på logiken. "There is no place, nor can there ever be, in a democratic society for a political party which bears arms." Säger Silvan som tillhör en av de regeringar som har tillgång till mest vapen och trupp per capita än någon annan regering. Även massförstörelsevapen i form av kärnstridsspetsar! Den stat som möjligen kan konkurrera i vapenaresenal och massförstörelsevapen per kapita är USA. Frihet och demokrati under vapenhot. Bombhögern har på nytt visat sin agenda.. Vad har Hamas för "vapenarsenal" att tillgå?: Handeldvapen och sprängmedel.. Vi och Dom, helt olika regler gäller! USA:s och Israels frihets och demokratibegrepp i praktiken..

Motivering: Ytterligare ett exempel på hur "bombhögern" resonerar. Demokrati och fred kan "bankas fram". I Irak har vi ett annat exempel..

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

...iofs ganska mycket handeldvapen. Och rätt mycket sprängmedel. Granatkastare. Maskingevär. Raketer.

15:06  
Blogger Leo said...

Jodå så är det säkert..
Men ofta "hemgjorda".

Jämför med Israels arsenal. Några exempel: Attackhelikoptrar, jakt-attack-spanings flygplan, tanks, pansarfordon, artilleri, luftvärnskanoner och luftvärnsrobotar, atombomber och kärnstridsspetsar, stridsbåtar och ubåtar fullständig satellittäckning osv.. det gör viss skillnad.. snacka om att vara rustad till tänderna! Och valda.. ""There is no place, nor can there ever be, in a democratic society for a political party which bears arms."

Förutom Israel och USA som inte räknas? Eller vad menar ministern?

15:17  
Anonymous Anonym said...

Till att börja med kan vi konstatera att försvarsministern redan har gått ut och motsagt att utrymningen av Gaza har någon relation till Hamas maktposition. Och det är försvarsministern som tar det beslutet. Så det bråket torde vara över.

För det andra så pratar han om politiska partier. Så vitt jag vet är varken USA eller Israel ett politiskt parti.

Och visst använder Israel ofta JAS-plan (!), artilleri, luftvärn, atombomber och ubåtar mot palestinierna?

Och... hmm... granatkastare och maskingevär är ofta hemgjorde, menar du?

15:23  
Anonymous Anonym said...

15.23, bra inlägg!

16:30  
Anonymous Anonym said...

Man ska bojkotta israel. Det är det enda.

18:23  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter