13 maj 2005

Dagens värsting : Fredrik Reinfelt Moderaterna

I SVD: Persson debatterar med sig själv
Debatterna mellan regeringen och moderaterna blir inte av. Partierna kom inte överens om formen.Nu ska statsminister Göran Persson i stället debattera ensam.
Moderaterna (m) och socialdemokraterna (s) skyller på varandra.

- De vill inte ha en debatt med oss och få sitt politiska alternativ granskat, säger partisekreterare Marita Ulvskog (s). Moderaterna ställde alltmer detaljerade villkor, till exempel vem som skulle leda debatten och om partiledarna skulle stå eller sitta ned.
- Vi har anpassat oss punkt efter punkt till moderaternas villkor, hävdar Ulvskog.


Kommentar: Den svenska högern "håller stilen". Jämför med gårdagens värsting: "Krigshetsarna på läktaren". Om man är för krig- ut och kriga! Om man är statsministerkandidat-ut och debattera med den andra kandidaten!
Men så fungerar inte högern.. Det skall skruvas, bluffas, twistas och fuskas.. Är det så illa ställt? Med högerpolitiken? Så den inte tål en vanlig enkel granskning via rak debatt? Javisst!
"Alliansen" skall väl vara fyra mot en men ha lika lång tid för varje? Som TV4 och Agenda brukar arrangera det hela? Och så "en opartisk" ledare av debatten, som Aduktusson?

Motivering: Ett enkelt besked till väljarna. Högern vill inte debattera på enkla raka villkor! Fegt och oärligt, liksom krigshetsarna på läktaren!

5 Comments:

Anonymous Mathias Hellsten said...

Förvisso tycker jag att moderaterna borde få titeln dagens värsting varje dag. Men om debatten inte blir av för att parterna inte kan komma överrens, och båda skyller på varandra, vore det inte en idé att utse båda till dagens värstingar i det här fallet? :)

08:17  
Blogger Leo said...

"Moderaterna ställde alltmer detaljerade villkor, till exempel vem som skulle leda debatten och om partiledarna skulle stå eller sitta ned.
- Vi har anpassat oss punkt efter punkt till moderaternas villkor, hävdar Ulvskog."

Det är citat ur ett TT telegram, publicerat i SVD. Ofta de enda "någorlunda sanna" nyheterna som publiceras i den "blaskan"! Ej "förädlade" TT-telegram rakt av!
Det är således alldeles uppenbart vem som skall ha dagens utnämning! Moderaterna med fredrik Reinfelt. S och Marita Ulvskog är inte ens i närheten!

09:32  
Anonymous Zaheed Haque said...

Leo:

Du har så mycket åsikter men jag undrar vem du är? vad gör du? kan vi inte få veta vem du är på riktigt?

10:55  
Blogger Leo said...

Sakdebattör! Mediekritisk! Mot Mumbo Jumbo och Rappakalja! För vetenskapligt grundade "sanningar"! För demokrati och frihet! Mot demokrati och frihet( den "amerikanska"- ju mer dollar ju mer frihet, inte en röst en människa utan röstetal och makt utifrån dollarinnehav). För att betrakta olika religioners ursprung och skrifter, som kulturhistoria, inte dagssanningar. Och därmed mot fundamentalism i alla dess former.
Att se på olika människors olika uppfattningar och inriktningar med respekt. Men vill kunna diskutera och ifrågasätta dess ytterligheter osv osv. I övrigt se: View my complete profile

15:50  
Blogger Ali Esbati said...

Viktig poäng. Jag irriterar mig på att rapporteringen blivit på temat "parterna kunde inte komma överens" (typ: politikerna tjafsar), när det är uppenbart vad som har hänt. Borgarna förlorar på att debattera sin politik. Få gillar ju den. Därför vill de ha ett upplägg där de ska fortsätta fokusera på image och negativt kampanjande.

20:38  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter