21 maj 2005

Dagens värsting: Donald Rumsfeld (Retroperspektiv utnämning, utdelas varje lördag)

TT-telegram idag: Fler bekräftar att koranen skändats

"Skändning av Koranen bekräftas av Röda korset. Övergrepp mot fångar beskrivs i en amerikansk armérapport.

Medier i USA och resten av världen rapporterar om upprörande följder av president Bushs korståg för att reformera den muslimska världen."

Kommentar: Nya rapporter, nu från Röda korset, bekräftar tididigare nyheter om skändningar som News Week tvingades förneka. Donald Rumsfeldt, en framstående reporesentant för den amerikanska kristna tokhögern och ansvarig minister, kände alltså till dessa rapporter sedan tidigare.."Nu bekräftar Internationella rödakorskommittén (ICRC) att fångar i Guantanamo ofta berättat om skändning av Koranen. Sedan ICRC protesterat till den amerikanska regeringen tycks praktiken ha upphört, säger talesmannen Simon Schorno."

Tablå för Rice, och förvåning över Newsweeks dementi i veckan.


Och Ove Bring förstår som vanligt inte problemet: "Men hur graverande fakta som än kommer fram, kan USA inte ställas till svars för brott mot folkrätten, konstaterar den svenske folkrättsexperten Ove Bring för TT. " Vad är då problemet förutom de avskyvärda och vidriga skändningarna av andra människors tro? Läs "
koranskändarna"

Den amerikanska kristna tokhögern och dess anhängare runt om i världen, tex "rappakaljabloggarna" och bombhögern överhuvudtaget håller i sin "kamp mot terrorn" att äventyra säkerhet och livsutrymmet för oss alla...

Motivering: Rapporten från Röda Korset och IRC förvånar egentligen inte men förskräcker och ökar spänningen i världen mellan människor.. Hur respektlös får man vara? Finns det ingen "spärr" mot sådant i den kristna amerikanska tokhögerns "styrdokument, bibeln? Vilka värstingar""

Free Website Counters
Web Site Counter