29 april 2005

Extra Dagens värsting(ar): Försäkringskassan i Ystad

familj140
Så har vi då fått den första bilden "på fuskarna". Den nya trenden som "alla" jagar.
Ur AB idag:
”Vi anser att hon kan arbeta”
Försäkringskassan försvarar beslutet att dra in Elinor Björkegrens sjukpenning. Trots att beslutet lett till att hennes barn drabbats hårt och tvingas leva på existensminimum. –?Vi anser att hon trots diagnosen fibromyalgi har arbetsförmåga, säger sektionschefen Karin Lissäng.
Läs mer: ”Jag behöver er hjälp” Evelina, 18, mejlade sitt nödrop till Aftonbladet: Min familj går snart under. Fram till för ett år sedan hade undersköterskan Elinor Björkegren, 47, sjukpenning. Då kunde hon fortfarande försörja sig och de fyra barnen i det lilla huset på landet, en mil utanför Ystad. Det var knappt, men det gick. I maj förra året drogs sjukpenningen plötsligt in eftersom försäkringskassans förtroendeläkare ansåg att hon trots sin sjukdom och trots alla sjukintyg kunde arbeta...

Kommentar: Så ser "det nya samhällets välfärdssystem" ut. En fin, men olyckligt lottad familj som gör så gott dom kan, men bemöts med total likgiltighet.. Kvarvarande arbetsförmåga! heter det "NYORD" som gamla proppmätta GD:en för FK myntade innan hon (Anna Hedborg) slutade på väg till "nya sociala nedskärningar" utrustad med fantasilön,,
Hur fan kan man bli så hjärtlös bara för man "uppfunnit" ett nyord som kvavarande arbetsförmåga. Och vad är det EGENTLIGEN! "Människan uppdelad som en maskin i olika delar? Maskinen har stannat med fartyget har fortfarande kvar styrförmågan, KÖR FÖR FAN"! Fungerar fartyget liksom människan när vissa vitala delar inte fungerar pga sjukdom?
Hoppas de som drivit "häxjakten på fuskarna" nu känner sig nöjda och glada. Dn: hela ledarsida med Hanne Kjöller och Peter Wolodarski mfl. Leijonborg, Alf Svensson, Reinfeldt Anna Hedborg mfl. mfl. Sist men inte minst FK:s Nya GD Curt Malmborg som leder "jakten" citat: " När Malmborgs förordnande går ut om sex år hoppas han ha fått bukt med långtidssjuksskrivningarna.– Då ska de vara nere i ett fåtal, säger han optimistiskt." och citat "Vad säger du till dem som kritiserar er för brist på medmänsklighet och empati? – Det är fel sorts empati. Att låta människor gå kvar i sjukförsäkringssystemet fast de egentligen inte behöver är att göra dem en otjänst. Sjukpenning är ingen bra medicin. Dom flesta har kvar någon form av arbetsförmåga." Slut citat. Kampanjerna börjar ge frukt! Fy fan!

Motivering: Den nya trenden "att sparka på dom som redan ligger" är vidrig i alla dess delar. Leo kommenterar blir så upprörd så det susar i huvudet. USCH!

Free Website Counters
Web Site Counter