07 april 2005

Extra Dagens värsting: Expressen med PER-ANDERS BROBERG

Expressen gör en feg backning! Gårdagens Bästing på Leo Kommenterar i blåsväder!
"Expressen ber om ursäkt. I måndagens Expressen publicerades en krönika av Natalia Kazmierska under rubriken "Stäng av autopiloten, Lottie!"Krönikan var en attack på fenomenet charterresor och arrangörernas sätt att lansera de olika chartermålen.
4 april 2005. I krönikan användes Fritidsresors informationsdirektör Lottie Knutson som symbol för hela charterbranschen.... Och om några av formuleringarna i krönikan dessutom uppfattats som en kränkning av privatpersonen Lottie Knutson ber jag oförbehållsamt Lottie Knutson om ursäkt. Det har aldrig varit meningen. PER-ANDERS BROBERG stf ansvarig utgivare "

Kommentar: Media i sverige har skrivit spaltmil om resebranschens "SKICKLIGA ARBETE" i samband med Tsunamikatastrofen och inte minst en av dess "hjältar" Lottie Knutsson. Och "myndigheters katastrofala" insatser och dess "häxor" tex Laila Freiwalds som nästan med flit men åtminstone av oskicklighet orsakade offren stort lidande enligt media.. det har målats i svart och vitt utan nyanser. Även Svt, Sr och TV4 har bidragit på "bästa" sätt. Imperiebygget den goda marknaden och en av dess hjältar tål tydligen inte en enda kritisk granskning utan att hela "mediabygget" riskerar att falla! Jämför med den mediegranskning som Ud, regering och myndigheter i allmänhet fått utstå i smband med katastrofen! Natalia gjorde den första kritiska mediegranskningen av resebranschen i allmänhet och en av dess "hjältar" i synnerhet, Lottie Knutsson. Vad händer. Per -Anders Broberg går ut och ber om ursäkt! Svenskt medielandskap av idag. Heder åt gårdagens bästing, men du lär få det tufft nu. Bonnierkoncernen äger eller styr på det ena eller andra sättet en stor del av mediabranschen som en av de andra "mediehäxorna", Marita Ulvskog, riktigt brukar påpeka.. Och Du Natalia, hör av Dig om de är taskiga mot Dig..

Motivering: Behövs ej i detta fall. Verkligheten talar sitt tydliga språk. Usch!

2 Comments:

Blogger jinge said...

Ja det var en rejäl pudel! Ryggradslöst! DEt var nog många som tyckte att det låg en hel del i kritiken. Visserligen med reservation för jantelagen, men ändå..

07:40  
Blogger Leo said...

De medieuppblåsta imperierna verkar vara rätt sårbara. EN (!) kritisk artikel om resebranschen i allmänhet och Lottie Knutsson med "hjälteglorian" i synnerhet och ansvarige utgivaren på Expressen ber om ursäkt inom ett dygn! Jfr med "häxjakterna" på Laila Freiwalds och UD tex där spaltmil av påhopp producerats och publicerats! Och AB, SvD,DN, SvT, SR, Tv4 mfl. följde samma upplägg. Det är inte utan att man kommer att tänka på pojken i Kejsaren nya kläder.. Nu återstår bara den kritiska granskningen som Leo inledde sin bloggbana med. Vilket medielandskap! Vad fasen håller på att hända?

19:14  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter