10 april 2005

Dagens värsting(ar): Israels arme´

"a group of boys were playing football in an open area when the ball was kicked toward the border fence. "The kids ran after it, and that's when we heard gunfire," he said. Palestinian hospital officials said the two dead youths were 14 and 15 years old."

Kommentar: En snedspark när några pojkar spelar fotboll får olika konsekvenser i olika delar i världen. För palestinska pojkar kostar det döden om Israels arme´ får bestämma!

Är det ngn som skulle bli förvånad om några galningar skulle lyckas att rekrytera en ny självmordsbombare bland de andra fotbollspelande palestinska pojkarna eller någon av pojkarnas syskon? Är det ngn som skulle bli förvånad om Isreal:s arme som straff beskjuter och förstör den då döde och skyldiga självmordbombarens familjs hus som straff och river ner det till grunden? Är det därefter ngn som blir förvånad om Bernt Hermele har någon anhörig bland de drabbade av självmordsbombarens avskyvärda dåd och får nya projektmiljoner av TV4 för att skildra PALESTINIERNAS grymhet i området? Och blir intervjuad i TV4:s morgonsoffa, både innan och efter skildringen som skall göras, av i sorgen djupt deltagande reportar, som till exempel frågar: Hoppas att dom grymma skyldiga hittas och får sina straff! (herregud han sprängdes ju i luften i samband med dådet tillsamman med offren)

Motivering: Israel jobbar vidare på fred och samförstånd i regionen med sina grannar? Nej, tyvärr tvärsom..

5 Comments:

Blogger agaton said...

Sorgligt.. Men sant. Israel vill inte ha fred om de inte får som de vill. Palestinierna vill ha fred och tillbaka sitt land..

17:55  
Anonymous Mathias Hellsten said...

Pssst. Du kan notera att PA själva har sagt att de skjutna ungdomarna smugglade vapen. http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=563239&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0

22:44  
Blogger Leo said...

Jo det är ju så det brukar se ut mathias, i den regionen. Det finns alltid två versioner av vad som hänt... I det här fallet föredrar jag att tro på de tv-bilder jag såg av de skjutna pojkarna, vittnenas berättelse och al Jazirra news. När soldaterna som sköt träder fram och berättar sin version tillsammans med andra vittnen i en "fair" internationell rättegång tror jag vi får fram sanningen. Nu är det ju så att Israel gång på gång, på plats, är både regelsättare, bedömare, övervakare, bödel och vittnen.

06:52  
Anonymous mathias hellsten said...

Jag tycker iofs att du själv med din blog varit ganska bra på att vara domare, baserade på uttalat enbart ena sidans vittnen. Och sedan när andra sidan går ut och i stort sett säger samma sak, då blundar man för det, för en källa som inte stödjer ens tes kan inte beaktas. Jag tycker det är väldigt synd.

09:59  
Blogger Leo said...

"Och sedan när andra sidan går ut och i stort sett säger samma sak, då blundar man för det"

Tänk om världen såg ut som du påstår mathias i detta citat..
I detta fall och i de flesta fall säger olika källor diametralt OLIKA saker. Och sedan får man göra en rimlig avvägning, och jag tycker att din är orimlig..Det är bl.a därför FN borde vara närvarande i området men efter att flera FN-tjänstemän skjutits ihjäl och många fler blivit beskjutna av Israelerna för ngt år sedan, drogs den övervakningen in. Israel ville inte ha några vittnen, är min tolkning..

18:37  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter