20 april 2005

Dagens värsting(ar): Häxjägarna (igen)

Dagens nyhet i Dagens Nyheter: Per Nuder fuskare, "Finansminister Pär Nuder fuskade med medlemsbidrag under sin tid som ordförande i SSU-distriktet Stockholms län i slutet av 1980-talet. " Och skolministern fuskade! och gick dessutom på ...! 1998! Och Gustav V var en fantastisk kung! Ny biografi av Hadenius! Presenteras av Möller! I DN!

Kommentar: "Dagsaktuellaktuella nyheter" produceras i en jämn ström av en slump? Nyheten inte bara "grävs fram". Den bedöms också, inte förvånande, som sann av samma personer, leder också till anklagelser och dom i samma "rätt". Reportern och tidningens "rätt". Är det inte dags att "gräva fram" några gamla nazistsympatier hos ngn minister snart?

Motivering: Bonnierpressen "gräver" vidare. Tänk att det slumpar sig så att "nyheterna" är både gamla, inaktuella, framtagna i syfte att "skita ner" och inte håller för en seriös granskning. Vem granskar granskarna? Jfr "Folksamskandalen" i DN sist mm!
Missar man ngt i sin vinkling? Tja kanske här ett exempel.. Och ett annat.. Och det finns förstås många fler.. Ja "häxjakterna" går vidare, undrar om inte Marita Ulvskog har ngt "gammalt" i bagaget? Eller har det "rotats" tillräckligt"? Jag har hört "från en källa" att hon en gång på sjuttiotalet tog TVÅ wienerbröd på ett SSU-möte! När bara ett var anbefallt! Vilken moral....

Free Website Counters
Web Site Counter