05 april 2005

Dagens värsting: Sopdumparna på Västbanken

Aljazeera.net 050405: Israel has decided to dump about 10,000 tonnes of garbage in the occupied West Bank territory for the first time since 1967.
Pollution experts fear the garbage will jeopardise Palestinian drinking water sources.

Kommentar: Israel "jobbar vidare" på freden och den fortsatt fredliga utvecklingen med sina grannar i regionen? Som "våra media" beskriver...

Motivering: I strid mot allt vad internationell rätt föreskriver och i strid med vanligt folkvett i allmänhet går Israel vidare med beslut och handlingar som är helt obegripliga.
"We are dealing with a double crime," Yossi Sarid, former Israeli environment minister.

5 Comments:

Blogger jinge said...

Det är väl tydligt nog när de dumpar skiten på palestinskt område. Och nu när du har reagerat så kommer några av tokhögerns representanter yla om antisemitism..

08:03  
Blogger Leo said...

Ja jag funderade på det också. Det skulle vara intressant att få en kommentar från Per Ahlmark till exempel. Han brukar avfärda all berättigad kritik mot staten Israels olagligheter och omoral som just antisemetism.. Troligen hittar han något stöd för att förgifta dricksvattnet idag för palestinierna, i någon formulering skriven i sin Bibel något år före vår tideräkning.

09:43  
Anonymous Anonym said...

Det är självklart att man kan kritisera detta. Vad du missade (förstås) är att den israeliska regeringen aldrig har givit tillstånd till detta, som har genomförts av ett privat bolag.

07:46  
Blogger Leo said...

Du menar att Israel som stat, med all världens vapen tillgängliga, som regelbundet används mot civila och obeväpnade palistinier, och med flest poliser per invånare än någon annanstans i världen, dessutom "bäst" beväpnade, inte skulle kunna stoppa en privat israelisk entrepenör som mot statens vilja och lag sätter igång och bygger en sopanläggning på ockuperat område? Och som kommer att förgifta dricksvattnet för tusentals palestinier för all framtid i ett ökenområde där vatten är den absolut viktigaste livsförutsättningen efter luft...
Nej jag missade(förstås) inte detta om tillstånd eller inte.. Det är lika omoraliskt och kriminellt likafullt att inte stoppa detta vansinne! När man har resurser så det räcker till och blir över i tusenfallt att göra det.

08:09  
Blogger Leo said...

Gör en jämförelse...Om Ragnsells (sopentrepenör i Stocholm) skulle börja tippa sina hopsamlade sopor i Mälaren( stor dricksvatten-reservoar för många i Stor-Stockholms området) för att det går smidigare att bli av med soporna så, vem skall agera? Och hur?
I svensk "medialogik" var "vår" regering tom ansvarig för Tsunamikatastrofens räddningsarbete dit privata aktörer sänt semestrande svenskar, privat försäkrade och av Thailändska myndigheter och svenska resebyråer garanterade ett lugnt och paradisiskt julfirande!
Och vår utrikesminister utsågs i våra medier till "rikshäxa"! Hur mycket kan man "trixa" med verklighet och egen moral innan det står en upp i halsen? Är det då religionen kommer till hjälp?

08:58  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter