29 april 2005

Dagens värsting : Bluffuniversiteten på nätet..

Ur Dn idag: Uppdaterad 29 april 2005 00:02. Köp av akademiska titlar ökar kraftigt
Bluffuniversiteten växer explosionsartat i världen och omsätter nu miljardbelopp årligen. För bara några hundra dollar går det att köpa sig en doktorstitel. På bara fyra år har antalet bluff­universitet ökat från 200 till 800 i världen. De omsätter miljardbelopp årligen, enligt rapporten, som lutar sig mot uppgifter av den amerikanske experten på området, John Bear.

Kommentar: Statens kvarnar mal långsamt.. ett sedan många år känt faktum för många är att det går att köpa examensbevis, lätt och smidigt via "nätet" har nu utretts och konstaterats möjligt.. Det är bara att välja nivå, inriktning och till och med namn och plats på skolan. På flera saiter erbjuds "servicen" gratis erfar Leo kommenterar, sedan några decennier. Skrivs ut direkt på den egna skrivaren..(De är finanserade via reklam eller virus..!) De mera avancerade säljer förfalskade bevis från etablerade högskolor och universitet.
"Högskoleverket konstaterar i rapporten att svensk lagstiftning inte säger något om falska meriter från påhittade universitet och konstaterar att frågan om det är ett "lagbrott att i Sverige använda bluffmeriter bör utredas vidare". I Sverige har hela "apparaten" varit inne på att "evaluera" olika typer av bevis sedan länge. Och ge "kompletteringar" med statliga medel. De allra mest blåögda( ex.vis. Mona Sahlin) brukar tala om att "vi har världens högst utbildade taxiförarkår". Medierna har okritiskt skildrat förloppet på samma sätt. Kanske man borde nyansera ömdömet något nu när "myndigheten" kommit ifatt verkligheten.. Någon som får "kalla fötter"? Detta gäller ju också "legitimationsyrken" där falska examensbevis använts som "grunddokument!

Motivering: Fusk och bluff kan rasera vilka system som helst. Här är ett exempel och som inte kan mötas med naivitet och blåögdhet. Och ett "medialandskap" som inte fungerar. Hur många falska examensbevis har "evalueringsexperterna" på svenska myndigheter omvandlat till svenska handlingar, ivrigt påhejade av naiva och okunniga politiker? svenska medier sysslar med "fusk med medlemssiffror i SSU" och liknande. PUH!

Free Website Counters
Web Site Counter