21 april 2005

Dagens värsting 2: Stefan Jonsson DN kultur

Om Bloggen Stockholms Spectator i DN kultur idag:
"Publicerad 21 april 2005 09:07 Bisarra personangrepp i virtuellt Vilda västern
Stockholm Spectator påstår sig avslöja dålig journalistik och medielögner. Om detta vore sant, varför alla invektiv, påhopp och falska beskyllningar? Stefan Jonsson skriver om den nya verbala vålds­utövningen mot svenska medier." -Från bloggar- (Leos kommentar) .
Vidare: " I det senaste numret av Arena (2/05) skriver Dan Josefsson att Dagens Nyheter planerar självmord. Tidningens ägare har till sist lyckats tygla opinionsbildningen i bladet. Den liberala hegemonin är enligt Josefsson nu så kompakt att den slår igenom i nyhetsrappor-teringen.... I längden tror jag att denna konflikt är mer grundläggande än den som Dan Josefsson tecknar. Det är en konflikt mellan upplysning och högerpopulism."

Kommentar: Draget (mediekritiken från bloggar med politisk agenda) börjar kännas och skall nu "paketeras" enligt känd modell. Här Stefan Jonsson:s bidrag. En konflikt mellan UPPLYSNING(medierna) och HÖGERPOPULISM(bloggarna). Något till vänster om det att tala om finns inte. Vad Stockholm Spectator har för agenda är för Leo okänt. Har ej läst och därmed ej förstått. Bloggaren "Leo Kommenterar inbjuder däremot härmed "alla" som kallar denna blogg för högerpopulistisk på duell enligt klassisk modell och börjar med att inbjuda artikelförfattaren Stefan Jonsson! Leo: "En representant från den "virtuella vilda västern" reagerar och är beredd att leva upp till "ryktet" som Stefan J sprider! Välj vapen(allt från nävar, penna och butrickspistol), plats och tid! Leo Kommenterar är beredd på strid! "Bloggpoliserna" skall inte få reagera!
Känns medie-paketeringen igen? Minns Attac-rörelsen och mediernas paketering i "Antiglobaliseringsrörelse", fast de egentligen var emot den orättvisa globaliseringen som drivs av girighet, samt genom konsten att skuldbelägga genom anknytning - "guilt by association" - som bl.a Per Ahlmark är en mästare i, numera våldsverkare efter Göteborgskravallerna, kravaller som säkert leddes och utfördes av högerradikala grupper, men Attac var ju där!
Nu är bloggar som kritiserar media paketerade i: Verbala våldsverkare med bisarra personangrepp i vilda västernstil som använder invektiv, påhopp och falska beskyllningar som metod. Och högerpopulistiska! Och medierna står för upplysningen. Det här kommer inte att gå Stefan, kom igen i en sakdiskussion med Leo isället eller välj utmaningen.

Motivering: Tricket känns igen. Det har använts många gånger och det har ofta fungerat. Problemet är att det numera "har blivit för ljust för fusk och bluff". Bloggen arbetar vidare och avslöjar fuskaren utan prut. Trots mångmiljoninvesteringar står "kungen" där utan kläder... och funderar, har medielandskapet förändrats så till den milda grad på så kort tid?
Och Leo Kommenterar svarar eftersom ingen annan räckt upp handen: Ja det kan du ge dig fan på!

6 Comments:

Blogger Bengt said...

Hej Leo...

Det är bloggpolisen som är här och påpekar att Attac ska det vara inte attack...

Här är deras svenska blogg
http://www.attac.se/blog/

07:16  
Blogger Leo said...

Tack för påpekandet. Jag ändrar och lägger också in den länk till Attac som jag glömde.
Det här kan ju bli en intressant dialog så småningom! Tänk om vi utvecklade kommunikationen några snäpp och gick från regler, form, teknik och detaljer till att kommunicera om innehåll och substans! För att citera knugen i jul-talet 2002: " Det flyger inga stekta sparvar in i munnen om man inte anstränger sig"

09:51  
Blogger Bengt said...

Att tipsa om hur man kan få folk att komma tillbaka till sin blogg genom att ha ett genomtänkt innehåll är väl just en diskussion om innehåll.

Jag brukar alltid hålla mig till sak i diskussioner.

Som du själv uttryckt ett antal gånger så är det olika vad man tycker är innehåll och substans.

Jag vet inte om du uppfattade mitt inlägg om hur man kunde få besökare att komma tillbaka till sin blogg som en bloggregel. Det var mer goda råd på vägen. Om man följer de är ju givetvis upp till var och en.

Precis som det är att värdera allt man läser och som man bör vara kritisk till.

21:39  
Blogger Leo said...

Jodå tips är alltid välkomna!
Det jag avsåg med att diskutera innehåll var med inriktning på rubrik och innehåll i just detta inlägg (tex.). Vad säger du om artikeln i fråga. Ihopbuntningen av bloggar(som högerpopulistiska) kontra media (som upplysande)..?

22:25  
Blogger Bengt said...

Jag tycker att höger vs vänster politiken är utspelad sedan länge och det är bara höger och vänster politiker/media som försöker upprätthålla den. Samhället har sprungit ifrån den schismen.

Mycket beror på att politikerna vill hålla debatten ifrån verkliga frågor vid val. De tycker det är givande att diskutera pseudofrågor som säljakt och löntagarfonder i samband med val.

Media både formar människor och politiker. Du kan läsa i mitt inlägg om Propagandister och politiska vildar. Det är inte ett högerpopulistiskt drag utan jag tror det hänger ihop med snuttifieringen av samhället.

Jag saknar helhetssyn och konstruktivitet i debatt och politik.

06:06  
Blogger Leo said...

Helhetssyn och konstruktivitet saknas, jag håller med..
Förstod jag rätt kommer det att behandlas på Lemon idag eller imorgon. vi får väl kolla!
Däremot tror jag höger/vänster skalan, eller skillnader i värderingar beroende på vad man sett och upplevt och hur man tolkat det kommer att bestå. Men det kanske kommer att kallas för ngt annat?
Jag tycker det framgår rätt tydligt om man läser om Dagens värstingar på bloggen hur det skiljer.. Och ofta handlar det väl om höger vänster? Cynism kontra humanism. Sköt dig själv och skit i andra kontra solidaritet. Miljö kontra tillväxt. hur fördela "kakan": mest till till dom som redan har största biten eller dela rättvist osv..

08:44  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter