21 mars 2005

Dagens värsting(ar): Våldsverkarna

Varje dag sker en smygande samhällsutveckling mot ett ökat vardagsvåld innehållande olika övergrepp. Många påstår att allt är som förut men verkligheten talar ett annat språk.. Det räcker med att du bär en jacka av ett visst märke för att vara ett presumtivt rån- eller mordoffer. Eller vara kvinna på "fel plats vid fel tid" för att råka mycket illa ut. Eller att vara äldre och svag eller handikappad på "fel plats".

Kommentar: Det ökande "vardagsvåldet" innebär ett oöverblickbart övergrepp på varje människas vardag och inskränkning av livsutrymme och frihet som av olika skäl inte uppmärksammas och diskuteras på ett riktigt sätt. Vi borda alla "stanna upp" ett tag och ta en ordentlig diskussion och komma överens om en serie av åtgärder. Varför sker inte det? Den "elit" som skulle ta initiativet är ej berörda eftersom bostadsort, vanor, reurser och status gör väldiga skillnader med något undantag, tex mordet på Anna Lind. "Eliten" skapar nu egna lösningar. Politiker och kungahus får livvaktsskydd via Säpo som betalas av oss alla via skattsedeln. Företagsledare ordnar skydd på företagets bekostnad som också betalas av oss alla via högre varu- och tjänstepriser och av aktieägarna via lägre utdelning...
Är det därför som de som skulle leda debatt och utveckling är "nöjda" med hur det ser ut och övriga medborgare står för deras skydd och står själv med en allt större "hotbild" i sin vardag?

Motivering: Dagens våldsverkare påverkar oss alla på det ena eller andra sättet på ett helt oacceptabelt sätt!

Uppföljning: Redan morgonen efter inlägget! Från SvD/TT Publicerat 22 mars 2005 04:54 Minst åtta ihjälskjutna i USA-skola. En manlig elev sköt ihjäl minst åtta människor i en småstad i Minnesota på måndagseftermiddagen, uppgav lokala medier enligt BBC. Han skottskadade ytterligare minst 14 personer varpå han tog sitt eget liv.
Kommenter: Hur ser samhällsutvecklingen ut i västvärldens demokratier och varför?

Uppföljning 050326: Ur dagens Expressen kommer ännu ett helt avskyvärt exempel på en helt oacceptabel utveckling som vi "borde stanna samhället" en stund för att bedöma, diskutera och vidta åtgärdet mot innan utvecklingen har gått för långt. det här exemplet visar på ett hat och en hänsynslöshet som man inte kan acceptera i ett modernt, demokratiskt samhälle och som gör allt tal om jamnställdhet och demokrati helt meningslöst!

2 Comments:

Anonymous Henrik said...

Bra!
Gillar dina klagosånger o utmärkelser :-)

11:07  
Blogger Leo said...

Uppmuntrande..
Jag skall försöka "jobba vidare" med utmärkelserna. Det är inte så svårt att hitta kandidater..

14:55  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter