18 mars 2005

Dagens värsting(ar): Säpo

Ur DN idag:

" Uppdaterad 17 mars 2005 23:47.Säpo lämnade ut hemlig telefonavlyssning
Justitieombudsmannen, JO, ska utreda Säpos samarbete med försäkringskassan. Skälet är att Säpo lämnade ut hemlig telefonavlyssning. Uppgifterna använde försäkringskassan för att kräva tillbaka sjukersättning från en 36-åring som friats från terrormisstankar.
Det känns som om jag är förföljd, säger mannen som på torsdagen träffade Säpos utredare och fick ta emot tidigare beslagtagna ägodelar.
36-åringens advokat, Johan Eriksson i Stockholm, anser att agerandet strider mot lagen och har anmält samarbetet mellan Säpo och Försäkringskassan till justitieombudsmannen, JO. "

Kommentar: Ja då har vi äntligen börjat "komma en bit på väg" mot Orwells skräckvision, beskriven i hans bok "1984". Se mitt inlägg till Bloggstafetten. Nu är "alla" med i jakten på "fuskare"
Nu använder Försäkringskassan även säkerhetspolisen i sin jakt! Curt Malmborg kommer säkert att lyckas med sin vision! Citat: "När Malmborgs förordnande går ut om sex år hoppas han ha fått bukt med långtidssjuksskrivningarna.– Då ska de vara nere i ett fåtal, säger han optimistiskt."
Säpo hade bla i uppdrag att skydda Anna Lind med livvaktsskydd. Och fortsatte även efter det tragiska mordet på Lind hävda att det inte fanns något hot mot henne!
Påminner inte lite om den rapport som lämnades från den militära sjukstugan "att den ene av simulanterna" dog i natt..!
Säpo bidrar i jakten på sjukskrivna! Nu Dn:s ledarskribenter med Hanne Kjöller i spetsen och Folkpartiet med Lars Leijonborg i fronten och många fler (Hans Karlsson(s) och förre FK GD:n Anna Hedborg är värda en särskild rubrik) , NU BÖRJAR DET HÄNDA SAKER, opinionsarbetet mot de "fuskande" sjuka börjar bära frukt! GRATTIS! Och grattis till alla andra som "jobbar med frågan" för ett framgångsrikt arbete. (OBS! Ironi)

Motivering: En välförtjänt utnämning för en utförd bragd av Säpo, och deras omdömesgilla användning av "överskottsinformation"men utnämningen måste nog delas med Försäkringskassan..utan att det på något sätt förminskar Säpo:s roll i det hela.

6 Comments:

Blogger Masoud said...

Det här är en utveckling vi står inför då säkerhetsåtgärder används på annat sätt i efterhand. Sven-Erik Liedman skrev en intressant text efter EU-toppmötet i Gbg och diskuterade skillnaderna mellan trygghet och säkerhet. Jag ska kolla om jag kan hitta fram den.
(Malmberg heter f ö Curt i förnamn)

12:49  
Blogger Leo said...

Tack, visst hetr han Curt, jag slant visst till lite på tangenterna.. Ja det här med skillnaderna mellan trygghet och säkerhet låter intressant.

13:04  
Blogger Leo said...

Tack, visst heter han Curt, jag slant visst till lite på tangenterna.. Ja det här med skillnaderna mellan trygghet och säkerhet låter intressant.

13:04  
Blogger Masoud said...

Liedmans text finns på http://www.alba.nu/Alba7_01/liedman.html.
Åsa Linderborg har skrivit en bra recension av "Likhet inför lagen" i dagens Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,618775,00.html. Man behöver inte frukta något om man sköter sig, kommenterar många det hårdnande kontrollsamhället. När kontrollen är diskriminerande blir det här problematiskt. Mvh/M

13:35  
Blogger Leo said...

Det var intressant läsning. Joviist blir det problem om det blir diskriminerande och det tror jag det lätt blir. Dessutom kan nog kontrollsamhället ytterligare öka klasskillnaderna när det gäller olikhet inför lagen..

19:50  
Blogger Bulten i Bo said...

Det här hade jag tänkt skriva om på min blog, men nu får det bli en enkel kommentar här istället.

Visst är det hela gulligt på något sätt. Den av Säpo jagade farlige terroristen kunde inte dömas, men den dyra och resursslukande säkerhetspolisen lyckades i alla fall gripa en bidragsfuskare!

Hade jag varit viktig och hemlig säkerhetspolis hade jag sett till att den där pinsamma bidragsfuskeriet avskrivits snabbt som f-n, allt för att inte vi i den svenska säkerhetspolisen ska behöva skämmas ännu mer inför våra internationella kollegor!

21:45  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter