22 mars 2005

Dagens värsting(ar): Hovet

Ur SvD idag:
"Publicerat 22 mars 2005 00:20 Hovet kräver bättre skydd. Säkerheten på Stockholms slott är alldeles för dålig. Hovet vill ha bättre skydd och begär nu extra miljoner av regeringen. Hovet vill också att hela kungafamiljen får livvaktsskydd av Säpo."

Kommentar: Många behöver extra skydd idag, både för person och egendom. Vi köper allt mer larm, bättre lås, nya dörrar, vakter i entreer, väljer bort vissa aktiviteter och platser vid vissa tider osv. Det tar allt mer av hushållsekonomin och friheten för oss alla och är svår att kompensera sig för. Hovet-kungens anställda administratörer- är en aning fräckare, trots ett apanage i gigantisk storleksordning (96 miljoner!), där riksrevisionen idag anmärker på att det inte i redovisningen från hovet går att skilja på vad som går till vad! Kompensation krävs på 4,5 miljoner av skattepengar plus extra säpo skydd för hela familjen i extra bonus. Kostnad?..miljonbelopp förstås. Finns andra lösningar på "problemet"? Självklart! En reflektion hos oss alla-även elit och makthavare-vad är det som händer och vad kan och skall vi göra åt det hela? Livskvalitén blir för låg för oss alla annars. Åtminstone hos flertalet som inte kan "kompensera" sig på olika sätt! Slotten bevakas redan idag av militär dygnet runt till stora kostnader i en tid där militären tvingas till stora nedskärningar...

Motivering: En allvarlig och begränsande utveckling som om man har goda resurser kan välja olika lösningar på. Det här är ett sätt. Vad sägs om att tex "dela kakan" något rättvisare för att komma åt grundproblemet istället? Att begära mer "av den gemensamma kakan" när man redan sitter med en gigantisk bit i förhållande till flertalet är ett annat. Därför utnämningen "Dagens värsting" . Medborgarna i allmänhet får ta konsekvenserna av samhällsförändringen genom att ta av ett redan knappt "apanage"!

Free Website Counters
Web Site Counter