09 mars 2005

Dagens värstingar: Folkpartiet och Dagens Nyheter i symbios

Folkpartiet och dess rapporter. Som sedan raskt i den borgerliga okritiskt granskande pressen, DN i det här fallet, presenteras som "aktuella sanningar.. " Enparti(s)taten – myt eller verklighet? , lunch möte klockan 1300 som avslöjar och kräver... : Skrotning av myndigheter !
Kompisutnämningar, vänskapskorruption, myndighetsexpansion, politisk myndighetspropaganda, tjänster och gentjänster, slutna informella processer utan insyn. Det långa socialdemokratiska maktinnehavet sätter sina spår. Håller Sverige rentav på att utvecklas till en socialdemokratisk"enpartistat"?
Onsdagen den 9 mars inbjuder folkpartiet till ett lunchseminarium i riksdagshuset kring dessa viktiga frågor. Folkpartiet presenterar en rapport som innehåller ett liberalt reformprogram för svensk statsförvaltning. Rapporten presenteras av Tobias Krantz, folkpartiets talesman i konstitutionsutskottet.
Därefter följer ett panelsamtal under ledning av Liselott Hagberg, riksdagsledamot (fp); rapporten kommenteras av Maria Abrahamsson, ledarskribent, Svenska Dagbladet, och Daniel Tarschys, professor i statsvetenskap och ledamot av Grundlagsutredningen. "

Kommentar: Nu är det dags igen, det är tätt mellan given. Vad sägs om sammansättningen av presentatör och panel? Vad kommer dom fram till tror ni? Om det är en myt eller verklighet... Morgondagens Dn-rubrik är väl redan klar. Och så följer SvD efter och sedan Svt text och nyheter och så Tv4 : s nyheter och text och så framåt eftermiddagen kommer Expressen och Aftonbladet med "braskande" löpsedlar....Sverige enpartistat? Nja-här är ett exempel på en Moderat som utnämnts! Verkar inte vara ngt att göra om! Och med endast ett skrämmande exempel kan man visa att hypotesen är fel: "Sverige enpartistat?" Så var den myten avförd eller? (kolla media-drevet ikväll och imorgon får du se...) Puh och usch!
Här är en annan man försökt med! Och det gick ju heller inte så bra...

Motivering: En, i en lång serie av "rapporter" från FP som "reder ut verkligheten". Och som okritiskt refereras vidare utan analys i andra media. Det som egentligen är valpropaganda och borde behandlas därefter!

Uppföljning: Ibland går det fortare än annars....
DN 14.34, ovanstående "möte" knappt avslutat...
"Publicerad 9 mars 2005 14:34 Folkpartiet vill skrota myndigheter
De svenska myndigheterna har blivit en del av den socialdemokratiska maktapparaten." Hur man skapar nyheter och får dem nästan omedelbart publicerade i en "oberoende liberal" tidning...De "nya" oberoende" svenska medierna fungerar på ett nytt sätt. Partilobbing även på nyhetsplats...och med presstöd! Dags för ett namnbyte DN? DFN= Dagens Folkparti nyheter och lite annat....

Free Website Counters
Web Site Counter