07 mars 2005

Dagens värsting: Thailands turistminister Juthamas Siriwan

Ur SvD idag:
"Thailand vill ha tsunamisimulator: Thailands turistminister Juthamas Siriwan har föreslagit en turistattraktion där besökare i en filmstudio kan få uppleva en förödande flodvåg lik den som på annandagen 2004 ödelade stränder i Sydostasien och dödade hundratusentals människor."

Kommentar: Nog för att Thailands turistmyndighet och de reseföretag som sänt dit turisterna borde ha informerat sina turister innan "den stora katastrofen" inträffade, där över 200 000 människor omkom men är en nöjespark svaret på det?

Motivering: Att göra business av katastrofen kanske är "smart tänkt" på kort sikt, men kommer nog att "störa" många. Invigningsfest med kungen och katastrofens medieutnämnda svenska hjälte, Lottie Knutsson?

Uppföljning: Ett antal drabbade har gått samman och stämt den hotellkedja de bodde på när katastrofen inträffade och den Thailändska staten för bristande information och bristande säkerhet. Någor för svenska drabbade? Vår kung åkte dit och tackade istället..Statsmininster GP hade åtminstone vett att kräva svar på varför inte förvarning som nådde Thailändska myndigheter vidarebefodrades. Vilka svenska researrangörer borde stämmas? De som hade egna anläggningar där gästerna drabbades på ett katastrofalt sätt?

Free Website Counters
Web Site Counter