24 mars 2005

Dagens värsting: Per Bill

Citat ur dagens AB:
"Per Bill i rätten: Jag var inte berusad
Villkorlig dom och dagsböter. Det krävde åklagaren som straff för den moderate riksdagsmannen Per Bill som åtalats för att flera gånger ha slagit en kvinnlig ordningsvakt med sin mobiltelefon.
Moderate riksdagsmannen åtalad för att ha slagit kvinnlig vakt med sin mobiltelefon
Bill blev rikskändis efter sin uppmärksammade joggingtur i september förra året på Stadsgårdskajen i Stockholm. Med sin son i barnvagn var han på väg hem efter en vinprovning tidigare på dagen. Kvinnan som tjänstgjorde som ordningsvakt på diskoteksbåten Patricia fick syn på Bill. Hon uppfattade att han var "för full för att gå omkring med en barnvagn i trafiken". Hon beslöt sig för att ingripa och kalla på polis. På onsdagen möttes Bill och kvinnan i Stockholms tingsrätt. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman."

Motivering : Bara värstingar inom M? Nu detta. Och tidigare Nyårskravallerna i Uppsala. Här ytterligare en tidigare värsting på Leo kommenterar!! Och så nu Bill. Och allra värst bland värstingarna Bildt med "sillpruttarna"!
Och så Ulf Dinkelspiel! Och så Klåvus som kör bil på fyllan. För att inte tala om Elwe Nilsson!
Och här en som betalade ut 1 miljard! Av statens pengar. Hur berusad är man då? Och som hela sitt politiska live gnällt om höga statliga skatter...
Det börjar gå upp ett ljus varför moderaterna kräver mera poliser i alla sammanhang. Det är utifrån egna erfarenheter. Vilka värstingar....

Kommentar: Efter att ha blivit stoppad av en flicka som var ordningsvakt på Patricia, Stockhloms mest kända restaurantbåt, och hennes lika unga kompis (garderobsvakt på samma restaurant)- bankat på flickan upprepade gånger med sin mobiltelefon och påstår efteråt att han troddae att flickorna skulle kidnappa honom, barnet och barnvagnen IN PÅ PATRICIA! Och påstär sig blivit påhoppad av ett GÄNG som planerat denna kidnappning. Ordningsvakten tillkallar polis innan hon ingriper och omhändertar Bill för LOB för han inte skall hamna på den hårt trafikerade vägen med barnvagnen. Polis som kommer till platsen gör samma bedömning som vakten och omhändertar Bill enligt samma lagrum och omhändertar samtidigt barnet/babyn med barnvagn! Flickorna och Bills historier spretar kraftigt i rätten. Flickornas överensstämmande vittnesmål lät mycket trovärdiga!

Uppföljning 050407: Tingsrätten friade Per Bill! Då har vi fått den rättsvårdande myndighetens svar: Det är ok att banka på en flicka med en mobiltelefon som redskap som av oro för ett spädbarns säkerhet inbegriper då pappan, i det här fallet Per Bill, beter sig "galet åt" efter en vinprovning. Det blir spännande nästa gång Per Bill tar med sig barn och barnvagn på vinprovning och "tokar sig", och förhoppningsvis en manlig ordningsvakt av oro ingriper. Och som Bill bankar på med mobilen. Får han på käften och/eller frikänner rätten då också? Smygmoderaten Ahlheim tillfrågas som vanligt av media och han svarar det förväntade.. det var en bra dom! Så då är saken klar Bill! Bara att "jobba vidare" som riksdagsman.. eller har åklagaren den goda smaken och goda omdömet att överklaga domen?

Free Website Counters
Web Site Counter