10 mars 2005

Dagens värsting: Den israeliske militäråklagaren general Avihai Mandelblith

Publicerat 10 mars 2005 02:03 SvD: "Israel åtalar inte för dödsskott Israels armé beslutade på onsdagen att inte åtala ett av sina befäl som misstänks ha skjutit ihjäl en brittisk journalist i Gazaremsan för knappt två år sedan. Enligt militären finns det inga bevis mot honom.Beslutet fattades sedan militärpolisen i 18 månader utrett omständigheterna kring den 35-årige James Millers död i staden Rafah i maj 2003. Vittnen uppger att en israelisk officer sköt Miller från nära håll trots att han uppgivit att han var journalist och trots att han bar en vit flagga. Miller höll på att filma en sekvens för en dokumentär om hur den israeliska armén förstört hundratals hem på palestinskt område. Filmen visar hur Miller närmar sig ett militärfordon då de dödande skotten faller. Den israeliske militäråklagaren general Avihai Mandelblith träffade Millers familj och meddelade dem att den interna utredningen inte givit bevis för att något fel hade begåtts."

Kommentar: Den engelska journalisten James Miller var på platsen för att göra en dokumentär om den israeliska militärens förstörelse av mängder av palestinska hem som straff för påstådda familjemedlemmars brott utan utredning bevis och dom. Statsterrorism. På samma sätt som mängder av palistinier mördats av israelisk militär utan juridisk process. Statsmord i stor skala. Här utfördes ett mord i samma anda. Med kamera och vittnen närvarande...Officeren är identifierad via kamerabilder. Enligt general Avihai Mandelblith begicks inget fel!

Motivering till utmärkelsen: Ett för alla helt uppenbart mord har begåtts på en ung journalist. Som gjorde sitt journalistiska jobb: att kritiskt granska och dokumentera en verklighet. Den granskade makten mördar honom och hävdar att inget fel begåtts. Upprörande brott mot alla humana och juridiska lagar och regler! Med tanke på gårdagens FP utspel. Saknas det några myndigheter i staten Israel innan den kan kallas demokratisk?

Uppföljning: "Bläcket hinner knappt torka". Så var det dags igen: Ur SvD idag: " Publicerat 10 mars 2005 11:25. Israeliska styrkor trotsar eldupphör. Israeliska styrkor trotsade på torsdagen det gällande avtalet om eldupphör och sköt vid en räd på Västbanken ihjäl en medlem i den militanta organisationen Islamiska Jihad. Palestiniern Mohammad Abu Khazneh misstänks vara inblandad i ett självmordsattentat i Tel Aviv ... "
Statsterrorism och mord. Ingen rättegång, ingen dom utan avrättning direkt.

Free Website Counters
Web Site Counter