24 februari 2005

Dagens värsting: USA militärens brottsutredare, kapten Dan McSweeney vid marinkåren.

Ur SvD idag:
" Publicerat 24 februari 2005 02:35USA-soldat slipper åtal för dödsskottDen amerikanska marinkårssoldaten filmades när han sköt ihjäl en sårad irakier i en moské.Nu undgår soldaten åtal på grund av brist på bevis, rapporterade tv-kanalen CBS på onsdagen.Händelsen inträffade under stormningen av staden Falluja i november. Den filmade scenen visades i tv och väckte vrede jorden runt.Internationella rödakorskommittén fördömde dödsskjutningen som ett "fullkomligt förakt för humanitet".Soldaten hade hittat den sårade irakiern vid en genomsökning av en moské i Falluja. Amerikanen lyfte sitt vapen mot den obeväpnade mannen och sköt honom. En av fotograferna, som på tv-kanalen NBC:s uppdrag fått följa med den amerikanska krigsmakten, filmade skjutningen.Militärens brottsutredare har tills vidare tagit fasta på soldatens uppgift att han trodde sig se irakiern famla efter ett vapen och då dödade honom."

Kommentar: Inte ens en avrättning inför Tv-kameror med namngiven soldat som mördare räcker för fällande dom då domare och skyldig "spelar i samma lag". Genevekommissionen, som USA skrivet under, är glasklar i detta sammanhang. Mordet är ett brott. Soldaten kan inte ställas under ngn internationell rätt då USA vägrat skriva under en sådan överenskommelse som de flesta andra länder redan gjort. Här kommer ett exempel på varför!

Motivering: Mord inför Tv-kameror, brott mot Genevekommissionen, hela världen som vittnen- inget åtal. Avskyvärt och fel! På Guds uppdrag i frihetens namn?

Free Website Counters
Web Site Counter