19 februari 2005

Dagens värsting: Per Ahlmark DN. (Retroperspektiv titel...utdelas varje lördag)

Per Ahlmarks krigshets mot allt och alla som inte delar hans pro-israeliska analys.....

" Ur DN: Uppdaterad 23 november 2002 19:17Den som Irak lurar hotar hela världen
Kolumn
Per Ahlmark
Politiker, journalister och diplomater kan just nu indelas i ett par grupper. De som låter sig luras av Saddam Hussein - och de som begriper att den mannen har två arbetsmetoder: mörda och ljuga. ......Helt felaktigt har ett par svenska artiklar påstått att Blix och jag hade motsättningar för mer än 40 år sen och att de har utlöst min kritik i dag. Ingenting är mer orimligt. Hans Blix var vice ordförande i Folkpartiets ungdomsförbund när jag var ordförande där i början av 1960-talet. Vi hade ett utmärkt samarbete, och jag gillade hans humor och vänlighet. Min hårda kritik av honom bygger naturligtvis helt på hans dubbla fiaskon som inspektör i Irak de senaste 15 åren. En FN-chef i Bagdad, som inte begriper vad Saddam står för, är i dagens läge ett hot mot oss alla. Dessa tre skäl - att tiden rinner ut för att kontrollera Iraks farligaste vapen, att regimen med säkerhet har gömt dem effektivt och systematiskt ljuger om det samt att chefen för inspektörerna knappast förstår de fasor som Saddam kan utlösa - leder till en bister slutsats. Irak kommer gång på gång att bryta mot den nya resolutionen från FN:s säkerhetsråd. Krig tycks ofrånkomligt och inleds troligen inom tio veckor. Det blir nog inte FN-inspektörerna men Amerikas krigsmakt som till slut tvingar fram sanningen om Iraks domedagsvapen"

Kommentar: Ahlmark bedriver sedan länge en helt rabiat krigshets mot allt och alla som försöker sig på en någorlunda objektiv analys där israeliska intressen är inblandade. Att DN erbjuder en bas för denna krigshets är obegripligt. Den går ut på att allt och alla som på något sätt hotar israeliska intressen skall anfallas med vapen, nedgöras och dödas, särskilt palestinier eller andra med koranen som rättesnöre.. Alla som har synpunkter mot detta är antiisraeliska, hotar världsfreden, ljuger, förstår ej eller är falska. Och PM Nilsson, Expressens ledarskribent, kallar det i efterspelet för att Ahlmark fick rätt. PUH.....Bonnier media "håller stilen.." En som väl inte skulle kunna beslås med att var antsemetist, israeliska Knessets förre talman, Avraham Burg, slår de flesta israelkritiker med hästländer i sin kritik av Israels aggressioner.

Motivering: En självklar utnämning för en lång, skoningslös, enögd och farlig krigspropaganda som ges återkommande plats i en stor svensk morgontidning.

Free Website Counters
Web Site Counter