12 februari 2005

Dagens värsting: Hans Bergström DN (Retroperspektiv titel..utdelas varje lördag!)

Ur Bergströms kommentar i DN:
Uppdaterad 9 februari 2005 00:08
"Tid för en ny start Europa-Amerika
Hans Bergström om de transatlantiska förbindelserna
-Men sandlådedebattens tid bör nu vara över. Amerikas kraft för förebyggande krig är uttömd. Europas brist på konkret insats för att hjälpa fram demokratin i Mellanöstern borde vara över. Kring den grundläggande strävan kan det inte rimligen råda oenighet över Atlanten. I sitt skickliga tal i Davos påpekade Blair att Bushs betoning av demokrati som den långsiktiga vägen till fred i själva verket innebär ett erkännande att vapenmakt är otillräcklig...."

Kommentar: Innan Usa och Storbrittaniens anfall på Irak var orsaken och motivet till anfallet, enligt de själva, de massförstörelsevapen som "bevisligen fanns" och som kunde sättas in på ngn timme. Världssamfundet i övrigt var mycket tvivlande via FN och de rapporter som fanns via Hans Blixt gav ett annat svar. Fn och Blixt "hånades" på olika sätt bl.a i DN via Bergström och fr.a Per Ahlmark som inkompetenta och fega! Nu har det visat sig att FN och Blixt hade rätt, kriget/anfallet som kostat tusen och åter tusentals människors liv och lämlästning, orsakat kaos och ny död beskrivs nu av Bergström som ett förebyggande krig..Hur hemsk och ondskefull än den gamla regimen, med Saddam Hussein var, så överträffar händelserna efter kriget alla dessa hemskheter... Nu sitter USA och Blair med ett svårlöst kaos, det kaos som många varnade för innan. Inte minst den franska regeringen som hade mångårig erfarenhet av att agera i området. Nu är det dags för Europa att gå in och reda ut......och hjälpa till... enligt Bergström..

Motivering: Ett oöverträffat trixande med fakta och verklighet för att få den grundläggande Pro-israeliska hållningen att gå ihop. Blind för den egna, grymt aggressiva polimiken och hänsynslösa indelningen av världens människor i vi och dom...

Free Website Counters
Web Site Counter