18 februari 2005

Dagens värsting: Gunnar Hökmark (M)

Gunnar Hökmark, med politisk agenda: "Frihet för de redan rika och resursstarka.." :
Ur dagens AB angående SVt:s trailer om Italiens Tv-marknad:
"Så tycker partierna om SVT:s reklamfilm
Den svenska regeringen informerades i går kväll om den italienska regeringens ilska efter SVT-kampanjen. Men kulturminister Leif Pagrotsky vill inte uttala sig. –I den mån jag har åsikter om detta behåller jag det för mig själv, säger han till Aftonbladet. Så här tycker olika partiers politiker om SVT:s kampanj.
Gunnar Hökmark, europaparlamentariker (m):– Det är mycket besynnerligt att SVT gör sig själv till en politisk aktör och dessutom driver en egen utrikespolitik "

Kommentar: Svt tar på ett intelligent sätt upp frågan om Public service TV genom att jämföra med den italienska "mediefriheten" som består i att Berlusconi , privat, äger och styr 90 % av tv kanalerna och därmed yttrandefriheten i tv-utbudet. Och kallar Svt för fri Tv!
Genom sin vinkling raserar Svt på ett imponerande sätt hela den nyliberala tanken på att det privat ägda skulle vara fritt och bättre. Strålande om man dessutom tänker på att varje ägargrupps och vd:s mål är att uppnå oligopol....Hökmark blir stressad och kallar Svt för politisk aktör med egen utrikespolitik. Rätt skoj..

Motivering: Gunnar Hökmark med sämre och färre argument än vanligt, och det vill inte säga lite...Hökmark är mannen som gett högerspöket ett ansikte och en röst sedan förre högerspöket Anders Björck blev landshövding...med sådana företrädare behövs inga motdebattörer! In med dom på plan en stund så gör dom strax sjävmål..Vem blir nästa talesman? Bill?

Uppföljning: 050228 ur dagens AB...
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,610167,00.html "Om någon månad kan nästa rättegång mot Silvio Berlusconi börja.Italiens regeringschef är anklagad för att ha gömt undan 630 miljoner i skatt.Italiensk radio och tv har ännu inte sagt ett ord om skandalen. " Fri television, fria media..."?

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jösses, att bli Dagens Värsting på denna blog måste väl, om man ser sig omkring på sällskapet (och vilka som utses till "bästingar") betraktas som en hedersbetygelse...

14:19  
Anonymous Anonym said...

Håller helt med i motiveringen av "dagens värsting"! Tipsar vidare om att kolla in de underhållande länkarna i texten... ;)

14:26  
Anonymous Anonym said...

Kan tillägga att jag som skrev det första inlägget främst åsyftar att exempelvis Leijonborg och Motormännen finns på listan av "värstingar"... (Det är ju knappast hedrande att jämföras med MC-skummisarna i Thailand...)

Att utse DDR-propagandisten Ulvskog till "bästis" är ju bara totalt sanslöst - och visar ungefär hur mycket omdöme Leo har.

Gonatt.

14:39  
Blogger Gudmundson said...

Snygg länklista grabben - läser du dem oxå?

01:43  
Anonymous Kirderf said...

Berlusconi styr italienska statliga RAI i ungefär samma utsträckning som Göran Persson styr svenska statliga SVT. Så kritik mot förhållandet mellan Berlusconi och RAI slår förstås direkt tillbaka på SVT själva.

Att SVT så öppet tar partipolitisk ställning i en laddad fråga som berör den egna verksamheten är förstås att såga intensivt på den egna grenen. Inte mig emot. Det är så dumt och aningslöst att man nästan undrar om det inte var meningen.

12:13  
Anonymous Anonym said...

"Genom sin vinkling raserar Svt på ett imponerande sätt hela den nyliberala tanken på att det privat ägda skulle vara fritt och bättre."

Gott skratt på den här bloggen. Du slår till och med www.s-info.nu hästlängder. Kan du inte utveckla det ännu mera?

Lubbe Ferysson

18:50  
Blogger Leo said...

Jodå, Lubbe. Läs uppföljning idag... Det kanske säger ngt om "Fri TV" och fritt ord med ditt begrepp...Kapitalet bestämmer vad som sägs eller inte...

16:09  

Skicka en kommentar

<< Home

Free Website Counters
Web Site Counter